Mršavljenje u toku zime i pandemije

Godina za nama verovatno predstavlja godinu koja je pokvarila najviše životnih planova.  One krupnije snove na neko vreme smo „usidrili“, za period kada „bura prođe“. Međutim, godina pandemije uticala i na naš svakodnevni bioritam.

Novi talas pandemije ponovo nas tera da menjamo neke od ustaljenih navika ili da korigujemo one tek stečene.

I pre svih nepovoljnih okolnosti koje je širenje COVID 19 virusa donelo u našu svakodnevicu, prelazni period od jeseni ka zimi, od toplijih dana ka hladnijim, za mnoge je značio neminovni prekid mnogobrojnih aktivnosti, pa i neizostavno početak onog dela godine u kojem je teško zadržati fizički izgled i formu iz letnjih meseci.

Ako se svemu tome dodaju i nova ograničenja, pre svega u radu teretana i fitness centara, kao i preporučeno izbegavanje javnih zatvorenih prostora, mnogi sebe već vide kako proleće 2021. godine dočekuju sa viškom kilograma koji će teško biti eliminisan.

Zato ćemo u ovom tekstu ukazati na neke dodatne faktore i okolnosti zbog kojih ponekada ni rigorozne dijete i treninzi ne donose željenu promenu u vašem izgledu.

Znamo svi da je sa godinama je teže vratiti se u formu. Često je teže nakon drugog porođaja nego nakon prvog. Ponekad, kao da naše telo i organizam nisu isti posle pojedinih operacija, ili neke od vežbi jednostavno prestanu da deluju.

Sve je ovo normalno, i nema razloga za očajanjem. Postoji način da mršavljenje ponovo bude efektno. I ne samo to, postoji način i da gomilanje viška kilograma u zimskom periodu bude značajno manje.

Kako bismo do ovoga došli važno je da precizno utvrdimo pravi uzrok gomilanja kilograma.

U periodima kada krećemo u promenu svakodnevnog režima ishrane i aktivnosti, često ne pridajemo značaj simptomima poput nadimanja, pospanosti ili umora, a može se desiti da baš oni pokazuju intoleranciju na određenu namirnicu koja izaziva usporavanje metabolizma i stvaranje viška kilograma.

Hormoski disbalans, manjak vitamina, minerala ili esencijalnih masti, opterećenje organizma parazitima i gljivicama – samo su neki od potencijalnih uzroka hronične gojaznosti koje bezbolno i jednostavno otkriva testiranje na BICOM biorezonantnom aparatu, koje je Nišlijama dostupno u Longa Vita Aesthetica centru.

I upravo kao rezultat ovakvog ispitivanja moguće je napraviti preciznu personalizovanu dijetu i individualni plan ishrane.

Šta je ono što proveravamo i testiramo:

  • Intoleranciju na hranu na preko 200 namirnica koje najčešće koristimo u ishrani uz otkrivanje i tretiranje glavnog alergena
  • Prisustvo patogenih organizama (gljivice, paraziti, bakterije) i čišćenje organizma od istih
  • Provera hormonskog statusa i žlezda
  • Provera vitamina, minerala, enzima, suplemenata…
  • BMI indeks telesne mase koji pokazuje odnos mišića i masti, a do kojeg se dolazi testom na specijlnoj na InBody 270 vagi
  • Emotivna stanja i osećaje koji za posledicu imaju emotivno prejedanje, a uz pomoć Bahovih kapi

Dodatno, uzročnike gojaznosti možemo ne samo otkriti, već i tretirati BICOM terapijom, što u kombinaciji sa odgovarajućim unosom hrane dovodi organizam u psihofizički balans.

 

Šta se kroz BICOM tretmane može dobiti:

  • Detoksikacija celog organizma, posebno organa za izlučivanje
  • Uspostavljanje balansa u crevima i regulisanje probave, čime pojačavamo apsorpciju hranljivih materija i ubrzavamo metabolizam
  • Oslobađanje od toksina, štetnih zračenja i blokada
  • Regulisanje metabolizma masti, ugljenih hidrata i proteina

Naposletku, nakon svih dobijenih informacija i parametara, dobijate i potpuno individualni i personalizovani plan ishrane sa svim smernicama – šta je najbolje konzumirati kako bi se organizam održao u formi i balansu.

Javite se na 0691122359 ili office@aesthetica.rs i zakažite besplatne konsultacije.

Sačuvajte Vašu telesnu liniji i u vanrednim okolnostima, a mi ćemo Vam pomoći da budete najbolji onda kada je najteže.