Rešite se podočnjaka i podignite očne kapke

Da li su podočnjaci i/ili očni kapci prva stvar koju ujutru pogledate u ogledalu?
Da li Vam daju umoran i tužan izgled koji ne želite? Antiage medicina ima rešenje!

Uzrok pojave podočnjaka i opuštenih očnih kapaka

Podočnjaci nastaju iz vise razloga, sa jedne strane imamo genetski faktor, a sa druge, uticaj spoljašnje sredine kao što je štetno UV zračenje i neadekvatna nega. Zatim faktor godina, gde koža počinje da gubi svoj tonus i čvrstinu, i nekoliko medicinskih problema koji dovode do otečenih i tamnih kolutova ispod očiju.

Ako problem nije zdravstvene prirode, najčešće se javlja tkz. suzna brazda. Sa starenjem koža gubi elastičnost i tonus, lice gravitacija “vuče” na dole i pojavljuje se bora ispod donjeg kapka koja spaja unutrašnji ugao oka sa jagodicom. Lice izgleda umorno a koža oko očiju dehidrirano što daje ružan izgled celom licu.

Pad tonusa mišića i udeo gravitacije negativno se odražava i na očne kapke. Sa godinama i oni se polako spuštaju naročito ka spoljašnjim uglovima oka i tako daju tužan i umoran izraz licu.

Problem podočnjaka i opuštenih kapaka ima rešenje

Kako je ovo osetljiva regija i koža je izuzetno tanka, vrlo je važno pravilno, stručno i precizno uraditi korekciju i primeniti odgovarajuću antiage metodu. U Longa Vita Aesthetica centru problem podočnjaka možemo rešiti putem MCM aparata i Hijaluron filera. Dok opuštene kapke možemo podići u okviru tretmana lica Med Contour Multipower aparatom i specijalnom tehnikom ubrizgavanja botoxa koji podiže kako kapak tako i obrve i otvara regiju oka.

Za one klijente kojima je koža kapka totalno pala, predlažemo estetski zahvat poznatiji kao-Blefaroplastika. Njime se trajno koriguju spušteni kapci, eliminišu vrećice ispod očiju i umanjuju izraženi nabori kože u tom predelu.

Pre i posle:

Ukoliko niste sigurni da li je Vaš problem sa podočnjacima i očnim kapcima samo estetske prirode, predlažemo Vam da posetite našu Longa Vita polikliniku koja Vam najsavremenijim Bicom aparatom može pomoći u otkrivanju uzroka problema. Znamo da tamni kolutovi oko očiju mogu ukazivati na problem sa anemijom, ali najnovija istraživanja pokazuju da to može biti i intolerancija na gluten. Otečene podočnjake obično imaju ljudi sa bubrežnim problemima gde dolazi do zadržavanja tečnosti, ali to može biti i zbog previse soli u hrani.

Problemi sa cirkulacijom i kardiovaskularnim sistemom takodje mogu imati svoj uticaj. Nekada nam samo fale odredjeni vitamin poput B,C, K ili neki proteini i esencijalne masnoće. Takodje stres kao ogroman faktor, nedovoljno sna, previše zračenja od strane tehničkih uredjaja i sl. utiču na gubljenje tonusa i nastanak hroničnih tamnih podočnjaka. Jednostavnim, potpuno ugodnim i bezbolnim pregledom možete utvrditi i izlečiti uzrok, sanirati posledice nekom od antiage metoda i kompletno zaboraviti na taj problem.

Pre početka bilo kog tretmana za regeneraciju, oporavak i podmladjivanje kože, savetuje se detaljna digitalna analiza kože FOCUSKIN, koja predstavlja prvi korak koji će našim medicinskim kozmetolozima i doktorima dati idealne smernice za buduće tretmane.

Zadovoljni klijenti

Zakažite besplatnu konsultaciju sa našim lekarom, i zaboravite na otečene kapke i ružne podočnjake!

Zakažite termin za besplatne konsultacije danas!

ili nas pozovite

Pon – Pet, 0900 – 2000