Biorevitalizacija lica

Biorevitalizacija je tretman lica i estetska procedura koja ubrzava i stimuliše prirodnu proizvodnju kolagena i elastina u vašoj koži. Ovim tretmanom stimulišemo dubinsko podmladjivanje i regeneraciju kože, zahvaljujući ubrizgavanju seruma hijaluronske kiseline. Zato ovaj tretman efikasno i gotovo momentalno vraća koži sjaj, vedrinu i blistavost.

Hidratantna moć hijaluronske kiseline u tretmanu biorevitalizacije hrani ćelije na dubinskom nivou i rezultira glatkom i blistavom kožom koja izgleda mlađe.

Ova metoda se koristi za hidrataciju suve kože, njenu revitalizaciju, zatim za smanjenje bora i linija na licu, popravljanje teksture kože, ujednačavanje tena, povećanje proizvodnje kolagena i smanjenje tamnih krugova ispod očiju.

Zašto biorevitalizacija lica

Različiti preparati koje svakodnevno koristimo za negu kože lica, nisu dovoljno efikasni da je dubinski regenerišu i nahrane, jer većina deluje površinski. Sa druge strane, savreme estetske procedure deluju na dublje slojeve kože, pokreću prirodne mehanizme sa samoregeneraciju i podmladjivanje. Biorevitalizacija  je upravo jedan od takvih tretmana.

Kao savremena injekciona metoda, biorevitalizacija predstavlja proceduru kojom kožu intenzivno hidriramo, vraćamo joj elastičnost i blistavost. Jedan je od najefikasnijih načina da sačuvamo lep i negovan izgled našeg lica.

Koje preparate koristimo za biorevitalizaciju?

Pored stručnosti lekara koji izvodi tretman, od izuzetnog značaja je da  materijali koji se koriste u ovoj preceduri budu kvalitetani, registrovani i odobreni za upotrebu.  Kada je ovo u pitanju, ne pravimo nikakve kompromise i za naše usluge koristimo samo materijale renomiranih proizvodjača. Izbor preparata zavisi od stanja kože klijenata i od efekata koje želimo da postignemo.

  • Profhilo: Ovaj preparat sadrži visoku dozu hijaluronske kiseline. Profhilo deluje kao biostimulator, hrani kožu neophodnom dozom hijaluronske kiseline i istovremeno stimuliše proizvodnju kolagena. Vraća koži vlažnost, učvršćije je i popravlja kvalitet iste. Profhilo obezbedjuje koži dugotrajnu hidrataciju.
  • Jalupro: Reč je o preparatu koji se koristi za tretman suve i dehidrirane kože, kao i kod pojave prvih borica. Sadrži kombinaciju hialuronske kiseline i aminokiselina. Idealan je za poboljšanje tonusa i elastičnosti, smanjenje bora i poboljšanje teksture kože.
  • Stylage Hidromax/Juvederm Volite: Su dermalni fileri na bazi hijaluronske kiseline koji su najčešće indikovani kod biorevitalizacije kože lica i vrata, za kožu koja je potpuno dehidrirana i bez sjaja. Sardže unakrsno umreženu hijaluronsku kiselinu, koja može drastično da promeni izgled kože, dubinski je hidrira i nahrani na duži vremenski period.
  • Skin booster CITOCARE S line je snažna antioksidantna i hidrirajuća formulacija koja koži daje odmah vidljiv efekat prosvetljivanja i ujednačavanja tena i vraća joj fiziološki balans i kvalitete koje je izgubila. Delujući sinergetski u svim slojevima kože, na fibroblaste i keratinocite (ćelije vezivnog tkiva i faktore rasta) kao i na adipocite (gradivna ćeliija vezivnog tkiva), dovodi do optimalne revitalizacije dermisa. Sa CITOCARE S line-om se popunjavaju fine linije i bore (posebno dizajniran za perioralnu i periorbitalnu regiju, regije oko usana i očiju), stimuliše proizvodnju novog kolagena, obnavlja tonus. Koža je nahranjena, hidrirana, prosvetljena i revitalizovana.
  • Cellural matrix tretman: Predstvlja oblik duboke hidratacije i biorevitalizacije. Ovaj tretman kombinuje PRP tretman i hijaluronsku kiselinu. Ova kombinacija se aplikuje u duboke slojeve kože i stimuliše fibroblaste i ćelijsku proliferaciju. Koža se dubinski regeneriše i stimuliše ubrzanu samoregeneraciju i obnavljanje. Čime se ublažavaju ožiljci različitog tipa, fleke, proširene pore i prvi znaci starenja.

Kako izgleda tretman biorevitalizacije?

Biorevitalizacija je tretman koji je prijatan, gotovo bezbolan i traje oko 30 min. Procedura je jednostavna. Počinje se detaljnim čišćenjem lica od šminke i nečistoća, zatim se nanosi anestetik krema, kako bi procedura protekla bezbolno. Tretman se izvodi tankim iglicama kojima se ubrizgava izabrani preparat u vidu kapljica duž čitavog lica. Nakon tretmana nanosi se umirujuća maska, kako bi se koža smirila i redukovalo crvenilo.

Prvi efekti tretmana vidljivi su odmah nakon povlačenja crvenila. Koža postaje izuzetno meka na dodir, blistava, hidriranija, zategnutija i zdravog izgleda.

Koliko je tretmana potrebno?

Broj i učestalost ponavljanja tretmana je individualan, odredjuju ga stanje kože i želje klijenata, kao i to da li se tretmani izvode samostalno ili u kombinaciji sa još nekim antiage tretmanom. Zato je najbolje zakazati besplatnu konsultaciju sa našim lekarom koji će odrediti broj tretmana idealan baš za Vas.

Ko je kandidat za biorevitalizaciju?

Ukoliko ste primetili da je vaša koža suva i beživotna, da gubi sjaj i elastičnost, biorevitalizacija je idealan tretman za Vas. Bilo da imate mladju kožu kojoj je potrebna dodatna nega ili je Vaša koža zrelija i potrebna joj je pomoć da bi izgledala zdravije i lepše, ovo je tretman koji će sigurno pomoći.

Ova vrsta tretmana idealna je u sledećim slučajevima:

  • Ako je koža tanka, suva, umorna i narušenog izgleda,
  • Kod pojave prvih znakova starenja: prvih finih linija i sitnih bora,
  • Ako koža lagano gubi elastičnost i tonus,
  • Kao preventiva starenja kože.

Najkvalitetniji svetski hijaluron fileri za biorevitalizaciju lica u LongaVita Aesthetica

Mi želimo da svako od Vas dobije ono što je najbolje za Vašu kožu. Zato Vam u našem Aesthetica centru nudimo najbolje i najsavremenije hijaluron filere za biorevitalizaciju lica renomiranih svetskih firmi Profhilo, Jalupro, Stylage Hidromax, Juvederm Volite i CytoCare S line. Svi hijaluron fileri koje koristimo su zvanično odobreni od strane Agencije za lekove i medicinska sredstva u Srbiji.

Mere opreza: Kontraindikacije za biorevitalizaciju su autoimuna oboljenja, poremećaj u zgrušavanju krvi, trudnoća, dijabetes melitus i bakterijske infekcije kože