Mezoterapija

Mezo kokteli širokog spektra za lice i telo

Mezoterapija je nehirurška tehnika apliciranja različitih mezo koktela u središnji sloj kože-derm. Kokteli sadrže kombinaciju vitamina, minerala, aminokiselina, lipolitika, venotonika, preparata biljnog porekla i hijalurona. Cilj mezoterapije je da stimuliše prirodnu ćelijsku aktivnost i tako podigne tonus kože, ishrani tkivo i popuni bore. 

Tehniku je prvi počeo da primenjuje Dr. Mišel Pistor 1952. a od 1987. godine uvedena je kao medicinska specijalizacija na 5 najboljih univerziteta u Francuskoj. U domenu estetske medicine, mezoterapijom se uspešno može tretirati lice, vrat, dekolte, šake, kao i najveći ženski problem celulit, strije i masne naslage.

Benefiti mezoterapije

U zavisnosti od starosne dobi, stanja i potreba kože, primenjuju se različiti mezo kokteli koji dubinski hrane kožu, daju joj elastičnost, umanjuju bore i daju svežinu i mlad izgled licu i telu.

Redovnim tretmanima koža se pročišćava, hrani i štiti od prevremenog starenja i negativnog dejstva slobodnih radikala a takodje se i stimuliše koža na produkciju vlastitog hijalurona i kolagena čime čuvamo mladost i tonus kože.

Uklanjanje ožiljaka - pre i posle

Efekat mezoterapije je momentalno vidljiv. Ovaj tretman se preporučuje i neposredno pred važne događaje – venčanja, proslave, godišnjice i sl.

Tretman traje oko 30 minuta, najpre se nanosi anestetik krema, pa je tretman uglavnom bezbolan. Nakon tretmana retko ima znakova iritacije kože. Koža postaje jedra, baršunasta, boljeg tonusa, bore su ublažene a podočnjaci umanjeni.

Kako izgleda tretman

U zavisnosti od stanja i potreba Vaše kože, kao i onoga što želimo da postignemo, priprema se odgovarajući mezoterapijski koktel. Svaki mezo koktel u osnovi sadrži vitamine, minerale, koenzime, amino-kiseline i hijaluron. Kada pravilno pripremimo lice, što podrazumeva primenu posebne vrste tretmana lica koji obuhvata i biostimulativnu masažu, mezoterapijski koktel se aplikuje najfinijim iglicama u središnji sloj kože-derm. Tako se koža hrani iznutra i stimuliše da proizvodi sopstevni hijaluron i kolagen i time dobijamo željeni izgled.

Treba znati da hijaluron koji se nalazi u mezoterapijskim koktelima nije trajan već postiže potreban terapijski efekat i nestaje, a koža zahvaljujući njemu ostaje sveža, jedrija i hidriranija, dok ostale supstance koktela – vitamini, minerali, koenzimi i amino-kiseline, deluju biostimulativno i omogućavaju pravilnu sintezu novog kolagena i hijalurona.

Deset minuta nakon primene mezoterapijskog koktela preporučljivo je nanošenje postinjekcione maske. To su posebne anti zapaljenske maske koje redukuju eventualno crvenilo i reakciju kože nakon mezoterapije i stimulišu produkciju kolagena.
Važno je znati da se nakon mezoterapijskog tretmana na lice ne nanosi krema. Takođe nije preporučljivo ni šminkanje narednih 24-48h.

Kada početi sa tretmanom?

Mezoterapija se kao preventivni tretman preporučuje za odlaganje starenja kože već od 25. godine života, a gornja starosna granica ne postoji jer tretmani stalno podstiču poboljšanjetonusa i elastičnost kože.

Koliko je tretmana potrebno?

Broj i učestalost ponavljanja tretmana je individualan, odredjuju ga stanje kože i želje klijenata, kao i to da li se tretmani izvode samostalno ili u kombinaciji sa još nekim antiage tretmanom. Zato je najbolje zakazati besplatnu konsultaciju sa našim lekarom koji će odrediti broj tretmana idealan baš za Vas.

Najkvalitetniji svetski mezo kokteli u LongaVita Aesthetica

Mi želimo da svako od Vas dobije ono što je najbolje za Vašu kožu. Zato Vam u našem Aesthetica centru nudimo najbolje i najsavremenije mezo koktele renomiranih svetskih firmi Revita Care i Promo Italia. Svi mezo kokteli koje koristimo su
zvanično odobreni od strane Agencije za lekove i medicinska sredstva u Srbiji.

Mere opreza: Kontraindikacije za mezoterapiju su autoimuna oboljenja, poremećaj u zgrušavanju krvi, trudnoća, dijabetes melitus i bakterijske infekcije kože