Hijaluron fileri

Korekcija nepravilnosti na licu

Još jedan hit u svetu kada govorimo o antiage tretmanima su biorazgradivi hijaluron fileri. Sadrže hijaluronsku kiselinu koja je sastavni deo naše kože i efikasno popunjavaju bore, podmladjuju nas, ulepšavaju i koriguju nepravilnosti na licu. 

Rezultati se najčešće vide odmah pa je zato poznat kao „lanč-tajm“ tretman na Zapadu, a sve više i kod nas. Hijaluron filerima možemo vidljivo podmladiti kožu lica, ukloniti bore, izvršiti različite korekcije usana, jagodica i obraza.

Delovanje hijaluron filera

Hijaluronska kiselina je prirodna komponenta naše kože. Deluje kao sunđer i zadržava velike količine vode kako bi koža ostala zategnuta, hidrirana i meka.

Nakon tridesete godine starosti proizvodnja hijalurona kreće postepeno da opada a već izmedju 40. i 50. godine života izgubimo oko 50% hijaluronske kiseline. Tako da u zavisnosti od brzine opadanja hijalurona, koža postaje suva, dehidrirana i polako se javljaju statične i dinamične bore.

Zbog svoje efikasnosti hijaluron fileri spadaju u najpopularnije estetske i antiage tretmane jer se bore i nepravilnosti mogu ispraviti za kratko vreme a rezultati su vidljivi odmah. Sama procedura ne traje dugo i izvodi se sa lokalnim anestetikom ako za to ima potrebe.

Hijaluron se aplicira u različite slojeve kože u zavisnosti od želja i potreba klijenta. Površinske injekcije efikasno povećavaju hidrataciju, mekoću i elastičnost kože. Na dubljem nivou hijaluron fileri ispunjavaju i ublažavaju sve bore i po želji, dodaju volumen licu (usne, jagodice, obrazi).

Kako izgleda tretman

Tretman hijaluron filerima se izvodi uz pomoć specijalne tanke igle i injekcije. Pre aplikacije hijaluron filera na regiju se nanosi anestetik u obliku kreme ili gela pa je cela procedura uglavnom bezbolna. Odredjena količina hijalurona se aplikuje ispod kože u zavisnosti od želje klijenta i tako vršimo popunjavanje bora, ispravljamo nepravilnosti na licu, popunjavamo ožiljke, konturišemo, oblikujemo i podižemo lice a po želji, popunjavamo usne, jagodice, obraze i dr.

U zavisnosti od sastava i gustine, na tržištu imamo različite vrste hijaluron filera. Tako da hijaluron kojim popunjavamo bore, modeliramo lice ili dodajemo volumen usnama nije isti. Njih bira doktor u odnosu na želje klijenta. Tretman hijaluronom traje od 20 do 60 minuta i pacijent se odmah nakon tretmana može vratiti svojim uobičajenim aktivnostima. Rezultati se najčešće vide odmah. Ponekad je moguća pojava prolaznog crvenila ili manjeg otoka koji se brzo povlači.

Nekoliko meseci nakon injekcije, hijaluronska kiselina se prirodno razgrađuje a koža je upija kao i svaki drugi njen prirodni sastojak. Koliko će dugo efekat hijalurona trajati kod Vas, zavisi od enzima hijalurodinaze koji ga prirodno razlaže u koži i Vašeg pridržavanja saveta lekara. Generalno traju od 9-14 meseci.

Kada početi sa tretmanom?

Sa tretmanom hijaluron filerima se počinje sa pojavom prvih bora što zavisi od brzine opadanja hijalurona u koži pojedinca. Pored godina, nivo hijalurona opada i izborom navika i načina života kao što su loša ishrana, preterano izlaganje suncu, pušenje, nedostatak sna, zagadjenje iz vazduha i sl.

Koliko je tretmana potrebno?

Broj tretmana zavisi od stanja Vaše kože kao i individualnih želja klijenata kada je popunjavanje volumena lica u pitanju. Najbolje je zakazati besplatnu konsultaciju sa našim lekarom koji će Vam stručnim savetima rešiti svaku dilemu.

Najkvalitetniji hijaluron fileri u LongaVita Aesthetica

Izbor kvalitetnih hijaluron filera i pravilno apliciranje istih je garancija uspeha. U našem Longa Vita Aesthetica centru koriste se najbolji svetski priznati fileri -Teosyal® , Juvederm®, Stylage®, Revanesse, Jealifill i Hyaluronica, čiji je kompletan asortiman za injektiranje kože napravljen od sastojaka koji nisu životinjskog porekla i biorazgradive hijaluronske kiseline.

Mere opreza: Nakon tretmana hijaluron filerima preporučuje se izbegavanje saune, izlaganje suncu, odlasci u solarijum, intenzivno bavljenje sportom i stomatološke intervencije.