Masaže koje pokreću Vaše telo i duh!

Oslobodite se svakodnevnog stresa

Poznat Vam je osećaj nakon masaže, Vaš um je jasniji a Vaše telo opuštenije. Povremena masaža Vam omogućava da se osećate prijatno i opušteno, ali redovna masaža može učiniti mnogo više. Zajedno sa našim iskusnim terapeutom, redovnim masažama prilagodjenim Vašem telu i potrebama, dovedite svoje um u stanje mira, a Vaše mišiće opustite i spremite za nove izazove.

Tipovi masaža

Relaks masaža

Relaks masaža predstavlja vid manuelne masaže koja je najefikasniji metod uklanjanja stresa koji proizilazi iz svakodnevnog života. Kombinacija raznih manuelnih pokreta koji nastaju umetnošću terapeuta, dovodi do opustanja kompletne muskulature. Sklad pokreta, opuštajuća muzika, miris ciljano izabranih ulja, dovešće vas do kompletnog efekta koji se postiže bas ovom vrstom masaže. Beg od svakodnevnice je baš ono što nam je potrebno a relaks masaža to svakako može da vam pruži.

Terapeutska masaža

Terapeutska masaža je vid manuelne masaže koja predstavlja najstariji vid lečenja. Dodir je suština i osnova masaže uz odgovarajući pritisak koji je prilagođen klijentu i njegovom problemu. Ritam i kombinacija raznih terapeutskih hvatova dovode do opuštanja, rešavanja ili ublažavanja stanja u kome se telo trenutno nalazi. Ova tehnika kombinovanja hvatova i jačine pritiska može se primenjivati kod različitih stanja kao sto su: glavobolja, hipertonus mišića, spondiloza, lumboišijalgija.

Hipertonus mišića
Predstavlja povećanu napetost mišića koja nastaje usled nepravilnog položaja tela tokom sedenja, spavanja, rada, a može biti i posledica stresa. Hipertonus nastaje zbog nakupljanja mlečne kiseline u misićima što se manifestuje nastankom fibrozita, najčešće između lopatica ili u vratnom delu i često ograničavaju pokrete,uzrokuju glavobolje i bol koji nas ometa u svakodnevim aktivnostima.

Spondiloza
Predstavlja degenerativno oboljenje kičmenog stuba koje se izražava osećajem težine i bola u regiji kičme gde su degenerativne promene prisutne. Glavni uzročnik ovog stanja je starenje, loš položaj tela, ili prinudni položaj na radnom mestu, ranije povrede, genetika, itd.

Lumboišijalgija
Sindrom lumboišijalgije je stanje koje se karakteriše bolom u donjem delu kičmenog stuba koji može da se širi duž zadnje strane noge, preko kuka, kolena sve do stopala. Stanje nastaje zbog hipertonusa glutealnih ili paravertebralnih mišića koji pritiska nerv išijadikus što se manifestuje bolom duž noge i otežava hodanje i svakodnevne aktivnosti.

Antistres masaža

Antistres je poseban vid nežne relax i terapeutske masaže zajedno, čiji je cilj opuštanje i otklanjanje nakupljenog stresa u telu. Ova masaža se zbog specifičnosti svojih hvatova, aromaterapije i pokreta dosta razlikuje od klasične relax masaže. Iskusni terapeuti kažu da ova masaža stvara magiju, a njena čarolija proizilazi iz znanja, umetnosti, energije prostora i terapeuta. Ova masaža vas može uspavati, regenerisati i otkloniti veliki deo stresa koji svi nosimo sa sobom svakodnevno.

Maderoterapija

Maderoterapija je vrsta anticelulit masaže koja se primenjuje pomoću drvenih anatomski oblikovanih oklagija. Kombinacijom pokreta oklagija različitih oblika koji se prilagodjeni tipu vašeg celulita, kao i odgovarajućim pritiskom razgrađuju se nagomilane masnoće i toksini.
Ovim tretmanom pored uklanjanja celulita, oblikujemo telo, smanjujemo obim u predelu stomaka, bokova i nogu, podsitičemo limfni sistem, ubrzavamo metabolizam, oslobađamo telo od toksina, podižemo tonus kože i smanjujemo napetost u mišićima. Maderoterapija se može primenjivati u kombinaciji sa manuelnom anticelulit masažom, limfnom drenažom i vakumslim kesama što nas dovodi do najboljih rezultata.

Manuelna anticelulit masaža

Predstavlja vrstu masaže koja se primenjuje za otklanjanje celulita. Kombinacijom različitih pokreta ruku koji stižu i do najdubljih predela celulita, odgovarajućim pritiskom, ritmom i smerom pokreta dolazimo do željenih rezultata. Manuelna anticelulit masaža se takođe može kombinovati sa maderoterapijom, vakumslim kesama i limfnom drenažom, što udvostručuje njene rezultate. Efekti koje postižemo ručnom masažom su u potpunosti isti kao i kod maderoterapije samo je pitanje koja vrsta masaže je vama lično prijatnija.

Vaš terapeut Nina

Njena specijalnost su antistres i relax masaže, blage, prijatne i manuelne, kojima se sjedinjavanjem protoka energije postiže maksimalno opustanje organizma. Pored opuštajućih masaža, jednako važne su i terapeutske masaže, koje zbog posledica ubrzanog načina života, smanjenja fizičke aktivnosti, rada na računaru i stresa, postaju svakodnevna potreba. Terapeutska masaža predstavlja skup prodornih i jačih manuelnih tehnika, kojima naša Nina savršeno ovladava, čime se otklanja bol i napetost u mišićima. Osim u terapiji raznih bolnih stanja i povreda jednako je korisna i masaža u uklanjanju celulita, naručito kombinacija ručne anticelulit masaže i maderoterapije. Zadovoljstvo naših klijenata i postizanje njihovih željenih rezultata predstavljaju našu najbolju reklamu.

Poklon vaučer

Jer sreću možete kupiti

Poklonite vaučer za masažu čitavog tela Vašim dragim osobama, oslobodite ih od svakodnevnog stresa i učinite ih zdravijim, srećnijim i veselijim.

Zakažite masažu danas!

Masaže nisu luksuz. One su sastavni deo dobrog zdravlja i dobrog raspoloženja. Zakažite masažu danas, i uživajte u svim čarima koja Vam masaža pruža. Zakažite masažu pozivom na broj:

Pon – Pet, 09h – 20h

Najčešće postavljana pitanja

Ako se radi klasična anticelulit masaža potrebno je uraditi seriju od 10 masaža koje se izvode svaki dan. Ubrzanje cirkulacije i stimulacija limfe je optimalna vremenu razmaka izmedju tretmana. Najbolje bi bilo serije ponavljati na svakih 6 meseci.

Isključivo ako je trudnoća normalna, jer se masažom normalizuje nivo kiseonika, omogućava dobar metabolizam, bolje izbacivanje toksina. Masaža se izvodi tako što trudnica leži na boku, a pod glavu, između nogu i ispod stomaka se stave jastučići da bi omogućili što udobniji položaj. Masaža mora biti bez jakih i naglih pritisaka. Masira se gornji deo leđa, ruke i noge. Donji deo leđa i stomak se ne diraju, već samo lagano premazuju uljem, koje mora biti pažljivo odabrano jer jer mnogim trudnicama smetaju snažni mirisi.

Kao i kod vežbanja i plivanja, najbolje je izbeći obrok devedeset minuta pre masaže. Pošto masaža povećava protok krvi na mestima koja se masiraju, smanjen protok krvi u sistemu za varenje može da izazove blage teskobe sa varenjem, ukoliko se masaža obavlja “na pun stomak”.

Za dolazak na masažu moraju postojati 2 bitna razloga: zbog estetskog efekta (bolji tonus, uklanjanje celulita i održavanje tela u sportskoj formi) i za postizanje medicinskog efekta (opustiti mišiće i zglobove, kako bolesne tako i zdrave) Ne postoji tačno odredjeno koliko često se treba masirati. Jednom do dva puta nedeljno je optimalno ali to svaka osoba odredjuje prema sopstvenim potrebama.