Hemijski piling

Hemijski piling kože lica, vrata, dekoltea, ruku i leđa

Hemijski pilinzi su posebni medicinski tretmani kojima se specijalnim tečnostima – kiselinama, uklanja oštećeni sloj kože lica, vrata, dekoltea, ruku, leđa. U zavisnosti od dubine oštećenja kože, mogu se primeniti površinski, srednje duboki i duboki hemijski pilinzi. Cilj tretmana je ukljanjanje svih nesavršenosti poput promena u pigmentaciji, fleka, proširenih pora, ožiljaka od akni i stvaranje nove, mlade i blistave ujednačene kože. 

Da li znate da je prve hemijske pilinge od fermentisanog voća i njihovih koštica primenjivala još Kleopatra u drevnom Egiptu, da bi sačuvala mlad i ujednačen izgled kože. Fermentacijom voća stvara se hemijska reakcija i preteča su današnjih voćnih kiselina, a usitnjene koštice rade piling i sklanjaju odumrli sloj kože.

Delovanje hemijskih pilinga

Cilj tretmana je da se postepeno otkloni sloj kože koji je oštećen i zameni novom mladom regenerisanom kožom. U odnosu na promene, bira se i odgovarajuća kiselina i poštuju strogo propisani načini upotrebe, stoga je najbitnije da ovu proceduru obavlja stručno medicinsko lice koje će uz pomoć kvalitetnih proizvoda i pravilne aplikacije postići najbolje rezultate.

Nakon tretmana dolazi do obnavljanja epidermisa i poboljšanja arhitekture dermisa zbog povećane biosinteze kolagena i hijaluronske kiseline čime se postepeno podmlađuje i revitalizuje koža.

Hemijski piling celog lica - pre i posle

uklanjanje ožiljaka i hiper pigmentacija - pre i posle

Hemijski pilinzi se primenjuju za:

• Uklanjanje melazmi i solarnog lentiga (fleke i sunčane pege)
• Tretman problematičnih akni i ožiljaka od akni
• Masnu kožu, proširene pore i bubuljice
• Ublažavanje bora i foto starenje kože
• Hiperpigmentaciju i tamne kolutove oko očiju
• Biorevitalizaciju hipotonične i atrofične kože
• Zrelu i dehidriranu kožu sa proširenim porama
• Ujednačavanje tena i sitnih bora obične i pušačke kože
• Uklanjanje staračih pega sa lica, šaka i dekoltea
• Uklanjanje / ublažavanje atrofičnih strija i ožiljaka

Kako izgleda tretman

Nakon konsultacije sa našim lekarima, pravi se individualni plan i pristup svakom klijentu u odnosu na kompleksnost problema. Prema promenama na koži i efektu koji želimo da postignemo biramo i odgovarajući hemijski piling. Oni su pre svega različitog sastava, od voćnih koje nazivamo voćnim kiselinama do onih jačih poput salicilne i mandelične kiseline, lipoične, laktobionske i dr.

Tretman se radi na čistoj koži, očišćenoj od šminke, nečistoća i viška sebuma. U zavisnosti od kože, može se prvo uraditi blagi piling i otklanjanje nečistoća posebnim sredstvom nakon čega se uklanja višak sebuma da bi kiselina pravilno i jednako delovala. Odgovarajući preparat se nanosi posebnom četkicom jednom ili više puta i ponavlja prema potrebama klijenta. Blago do umereno peckanje je normalno u ovoj fazi i traje jako kratko. Nakon toga se skida ili neutralizuje hemijski piling, nekada regija mora da bude pod okluzijom zbog boljeg efekta ali svakako je sve individualno prema potrebama klijenta.

Nakon toga se stavlja umirujuća maska koja smiruje kožu i obavezno hidrantna krema koja pospešuje smirivanje i hidrataciju kože. Ako se radi u periodima kada ima sunca, krema sa zaštitnim faktorom 50 SPF je obavezna i nanosimo je mi tako da ste bezbedni do dolaska u svoj dom.

Određene promene poput melazmi i solarnog lentiga zahtevaju i odgovarajuću kućnu negu kojom ubrzavate proces podmlađivanja i regeneracije kože i održavate postojeće rezultate. Naše stručne i ljubazne doktorice preporučiće najbolju negu u odnosu na vaš tip kože i tretman koji radite pa je briga zaokružena od početka do kraja.

Kada početi sa tretmanom?

Nema granice u godinama kada su ovi tretmani u pitanju baš zato što rešavaju i problem upaljenih akni koji se najčešće javlja u mladom dobu i promene nastale foto starenjem nastale u zrelom dobu. Svakako da se počinje onda kada su promene vidljive i kada počnu da vam smetaju.

Koliko je tretmana potrebno?

Broj tretmana zavisi od promena na koži kao i koliko dugo je imate. Svakako da ovi tretmani imaju određen protokol ponavljanja ali on zavisi od svakog ponaosob. Efekti se svakako vide i nakon prvog tretmana ali to ne znači da je dovoljno za potpunu regeneraciju kože, zato se prepustite našem stručnom timu, pratite uputstva i rezultat neće izostati.
Zakažite besplatnu konsultaciju sa našim lekarom koji će odrediti šta je najbolje baš za Vas i Vašu kožu!

Mere opreza: Tretman hemijskim pilinzima ne bi smele da primenjuju osobe koje imaju autoimune bolesti, sa različitim upalnim procesima na regijama gde se treba izvršiti korekcija, klijenti sa onkološkim oboljenjima kao i trudnice i doilje.