Digitalna analiza kože lica FOCUSKIN

Lepota je istinska potreba svakog čoveka, a nega kože njena osnova

Koža je najveći ljudski organ koju godinama oštećuju spoljašnji faktori poput sunca, pušenja, lošeg sna, zagađenja i ishrane. Posledice ostavlja i prirodno starenje kože koje menja njenu strukturu i izgled. Zato je analiza kože ključna za dermatologa, jer daje detaljan dijagnostički uvid u njeno stanje, i pruža informacije koje pomažu i vama i nama da delujemo na oštećenja i sprečimo starenje.

Pravi i jedini ispravan pristup u nezi kože je njena dubinska dijagnostika, koja često izostane kao prvi korak u nezi iste. FOCUSKIN dijagnostikom dobijate više od temeljne analize, na osnovu koje preporučujemo tretmane kreirane prema vašim trenutnim potrebama.
U postizanju mladolike i zdrave kože, znanje i iskustvo je od ključnog značaja.

Kada imamo sve potrebne detalje o vašoj koži, bolje ćemo propisati ispravan plan tretmana kako bismo postigli najbolje rezultate, sprečili dalja oštećenja i usporili starenje.

Da li mi je potrebna profesionalna analiza kože?

Većina nas nije sigurna u svoj tip kože lica, pa samim tim grešimo u izboru proizvoda za negu i tretmana koji su nam potrebni. Sa druge strane, potrebe lica i kože se menjaju u zavisnosti od godina i spoljašnjih faktora što ovim preciznim pregledom možemo i utvrditi. Zato ovaj pregled savetujemo svima jer štedite vreme i novac na pogrešne tretmane i proizvode koji neće dati željene rezultate.

Digitalna analiza omogućava nam da vidimo dublje slojeve kože lica, probleme u samom njihovom nastanku i adekvatnim tretmanima ih sprečimo da se razviju i postanu vidljivi na površini.

Rezultati prikupljeni FOCUSKIN digitalnom analizom pomoći će nam u kreiranju individualnog programa tretmana lica za svakog klijenta ponaosob.

Focuskin dijagnostika uključuje analizu 12 pojedinačnih parametara:

 • stanje bora, posebno nazolabijalna bora,
 • pora,
 • elastičnost kože,
 • simetrija lica,
 • opuštenost, jawline angle (vilična linija)
 • pege, fleke, UV oštećenja,
 • ton kože,
 • eritem-crvenilo,
 • sebum,
 • porfirinske bakterije,
 • posebna sonda za hidrataciju kože po zonama,
 • boje koje odgovaraju uz ton kože.

Focuskin nam pruža sledeće informacije:

HIPERPIGMENTACIJA – To su obično smeđe ili crvene lezije kože uključujući pege, fleke, ožiljke od akni, hiperpigmentaciju i vaskularne lezije. Obično imaju drugačiju boju i kontrast od pozadinskog tona kože.

PORE – Pore su kružni površinski otvori kanala znojnih žlezda. Zbog senčenja, pore izgledaju tamnije od okolnog tona kože i prepoznaju se po tamnijoj boji i kružnom obliku. Sistem FOCUSKIN razlikuje pore od mrlja na osnovu veličine i boje.

BORE – Bore su brazde ili nabori na koži. Bore na koži su uzrokovane kontrakcijama mišića lica, starenjem, oštećenjem od sunca, pušenjem, lošom hidratacijom i raznim drugim faktorima.

TEN/TON KOŽE – Tekstura je prvenstveno analiza glatkoće kože. Tekstura meri boju i glatkoću kože identifikujući gradacije boje u okolnom tonu kože.

PORIFIRINSKE BAKTERIJE – Porfirini su bakterijski sekreti koji se mogu zaglaviti u porama i izazvati akne. Porfirini fluoresciraju pri izlaganju UV svetlu i pojavljuju se kao kružne bele mrlje.

UV OŠTEĆENJA  – UV oštećenja nastaju kada se melanin nakuplja ispod površine kože kao rezultat oštećenja od sunca. Ona su uglavnom nevidljiva pod normalnim uslovima osvetljenja.

FOTO OŠTEĆENJA I CRVENILO – Crvene oblasti predstavljaju potencijalni niz stanja, kao što su akne, upale, rozacea ili kapilari. Krvni sudovi i hemoglobin sadržani u papilarnom dermisu, donjem sloju kože, daju ovim strukturama njihovu crvenu boju, što je detektovano FOCUSKIN tehnologijom.

SEBUM – Sebum je masna supstanca koja kožu i kosu čini gipkom i fleksibilnom. Višak sebuma na površini kože ometa prirodni proces u kome koža odbacuje mrtve ćelije (deskvamacija). Sam sastav lipida u sebumu, koji se akumulira u lojnim žlezdama, može biti okidač za upalu i stvaranje bubuljica i akni.

SMEĐE MRLJE – One mogu biti hiperpigmentacija, pege, solarni lentigo i melazma. Smeđe mrlje stvaraju neujednačen izgled na koži i otkrivaju se u Focuskin analizi kože.

HIDRATACIJA – Hidratacija je prvi korak za zdravu i lepu kožu. Pre svega podrazumeva hidrataciju iznutra, redovnim unošenjem dovoljne količine vode u naše telo, kao i hidrataciju spolja, što pomaže u održavanju i očuvanju kvaliteta naše kože. Hidratacija pomaže koži da bude elastična, meka i zategnuta. Dobro hidrirana koža uvek sporije stari.

Sveobuhvatne informacije nam pomažu da odredimo optimalne, odgovarajuće tretmane i pokazuju koja metoda i dermokozmetika je adekvatna za negu vaše kože.

Kako izgleda FOCUSKIN pregled?

Nije potrebna posebna priprema pre analize kože.

 • Ukoliko je potrebno uklonićemo ostatke šminke kako bi fotografije što jasnije prikazale trenutno stanje kože.
 • Prilikom fotografisanja potrebno je paziti na položaj glave unutar uređaja, imati neutralan izraz i skloniti kosu sa lica.
 • Naši stručnjaci će vam dati detaljna uputstva i voditi vas kroz ceo proces u svrhu dobijanja najboljih rezultata.

Nakon pripreme FOCUSKIN će snimiti vaše lice iz tri različita ugla, samim tim analizirati lice na pet načina koji će našim stručnjacima dati što detaljnije informacije.

Zanimljiva karakteristika Focuskin sistema

Kompjuter čuva sve vaše podatke i po želji ih možete preuzeti na vaš mobilni telefon putem odgovarajuće aplikacije. Na ovaj način možete kontinuirano pratiti poboljšanje vaše kože nakon primene tretmana i dermokozmetike koje smo vam savetovali nakon pregleda.
Na ovaj način možete pratiti stanje vaše kože pre i posle bilo kog od naših antiage tretmana. Bilo da želite tretman mezoterapije, biorevitalizacije, hemijski piling, tretman hijaluronskim dermalnim filerima, botoxom ili neinvazivne tretmane kao što su REVIDERM Skin Peeler mikrodermoabrazija, REVIDERM microneedling, Focuskin analiza kože lica nam može pomoći u planiranju odabira najboljih tretmana, adekvatne dermokozmetike i praćenja rezultata.

Focuskin olakšava odabir idealne boje uz vaš ten

FOCUSKIN zaokružuje svoj pregled informacijama o vašem tenu kože, samim tim predlaže boju pudera za lice, boju šminke, kao i predlog idealne boje garderobe za vas.

Radoznali ste da vidite svoju kožu pod focuskin sistemom?

KONTAKTIRAJTE NAS VEĆ DANAS I ZAKAŽITE SVOJ TERMIN!

ili nas pozovite

Pon – Pet, 0900 – 2000