PRP - "Vampirski tretman"

Najprirodniji i najbezbedniji način podmladjivanja

PRP (eng. Platelet Rich Plazma – Plazma bogata trombocitima) je najbolja svetski priznata prirodna metoda podmladjivanja lica i tela. To je tretman biostimulacije Vašom krvnom plazmom i spada u domen regenerativne medicine jer se stimulišu ćelije na najbolji mogući način da prirodno regenerišu Vaše lice i telo. 

Koristi se u raznim granama medicine za lečenje različitih bolesti, rana, povreda tetiva, mišića, zglobova, preloma kostiju i dr. Zbog svog izuzetnog učinka od 2007.god počinje da se primenjuje u dermatologiji i estetskoj medicini. U domenu estetske medicine PRP tretmanom se tretiraju koža lica, vrata, dekoltea, šaka i kose. Takodje, mogu se vidno smanjiti ožiljci, fleke, strije i podmladiti koža.

Benefiti PRP tretmana

PRP metoda je apsolutno bezbedna metoda bez alergijskih reakcija jer se koristi Vaš najbolji materijal koji koža i tkivo već prepoznaju. Idealna je za osetljivu kožu koja reaguje na razne hemijske preparate i zato predstavlja najsigurniju metodu za podmladjivanje bez posledica. Njome možete poboljšati izgled lica i tela a rezultati se vide iz dana u dan sve više jer pod dejstvom faktora rasta (GF) koža svakim danom postaje sve lepša i jedrija dok pun efekat dobijate nakon mesec dana.

Posle tretmana koža je mekša, elastičnija, vidljivo mladja i dobija se blistav mladalački, zdrav izgled kože.

Stimulacija rasta kose - pre i posle

Ceo tretman traje maksimalno do sat vremena, ne spada u bolne a po potrebi se na željeno mesto nanosi lokalni anestetik, pa je ceo proces samo blago neprijatan, što je totalno zanemarljivo s obzirom na konačni učinak.

Metoda je već uveliko rasprostranjena u svetu. Koriste je mnoge poznate ličnosti poput Kim Kardashian kao redovan beauty tretman a takodje i za brže zarastanje povreda; Rafael Nadal je poznat po primeni ove metode za saniranje povreda kolena kao i mnogi drugi svetski sportisti i reprezentativci.

Proces PRP tretmana

Trombociti su sastavni deo naše krvi, oni sadrže brojne GF-faktore rasta, (eng. Growth Factor) koji se oslobadjaju nakon aktivacije i deluju tako da stimulišu matične stanice i time ubrzavaju proces zarastanja i regeneracije tkiva.

Za tretman PRP-om potrebno je klijentu izvaditi manju količinu krvi 20-50ml, (to je količina koju dajemo za labaratorijske analize) koja se stavlja u specijalnu centrifugu koja rotirajući se velikom brzinom, odvaja plazmu bogatu trombocitima i faktorima rasta od leukocita i eritrocita. Tako dobijena plazma predstavlja vlastiti koncentrat trombocita u malom volumenu plazme. Važno je naglasiti da su dobijeni tombociti biološki aktivne stanice koje prave brojne hemijske reakcije važne za zaceljivanje i oporavak brojnih tkiva, mišića, tetiva, hrskavica, kosti…

U estetskom smislu, nakon aktivacije trombocita, faktori rasta vezuju se za receptore i podsticu angiogenezu (stvaranje novih krvnih žila), stimulišu proliferizaciju (množenje ćelije deljenjem), i diferencijaciju (razvijanje) matičnih stanica kao i fibroblasta i keratinocida, što dovodi do obnavljanja i regeneracije tkiva i kože.

Kome je namenjen tretman?

Tretman PRP metodom je potreban svim mladim i savremenim ženama oko 30. godine koje žele da svoju kožu održe vitalnom i mladom na najprirodniji mogući način. Kao i svima onima koji žele da svoje lice i telo podmlade, regenerišu i revitalizuju najpopularnijom i najbezbednijom metodom.

Koliko je tretmana potrebno?

Nakon prvog tretmana, sledeći treba uraditi za 6 meseci, a nakon toga rezultate održavati jednom godišnje. Treba napomenuti da broj i učestalost tretmana zavise od stanja i potreba Vaše kože pa je najbolje zakazati besplatnu konsultaciju sa našim lekarom.

Mere opreza: PRP terapija se ne primenjuje u slučaju disfunkcije trombocita, kritične trombocitopenije, hemodinamske nestabilnosti, autoimunih bolesti, sepse, akutnih i hroničnih oboljenja, trudnoće, hroničnih bolesti jetre i antikoagulacijske terapije.