Zašto je botoks nepravaziđena estetska metoda

Poslednjih godina na području estetske medicine pojavilo se mnogo novih metoda, ipak i dalje jedan tretman ne silazi sa prvih mesta anti-age top lista.

Toliko je popularan da je njegov naziv postao sinonim i za slične estetske i medicinske tretmane.

Znamo da se radi o „razblaženom“ neurotoksinu, znamo da se aplicira iglicama, da je najefikasniji kod bora na čelu i oko očiju, ali u čemu je tajna njegove popularnosti?

Kratko trajanje tretmana

Nazivaju ga i „lunch time“ tretmanom – intervencijom koju možete obaviti i tokom pauze za ručak. Traje kratko, petnaestak minuta, uz nekoliko kratkih uboda. Prvi rezultati su vidiljivi posle tri do sedam dana, dok se potpuni rezultat – nestanak mimičnih bora, dobija nakon deset do petnaest dana. Rezultati botoksa traju između četiri i šest meseci, ali se sa svakim novim apliciranjem efekat produžava.

Bez „zamrznutog lica“

Botoks deluje na mimične bore i zato je on pravi tretman za one koji se veoma izražajno mršte ili smeju. Ipak ovo ne znači da ćemo nakon ubrizgavanja botoksa izgubiti mimiku. Botoks opušta mišiće koji su krivi za stvaranje bora, ali ne utiče na druge mišiće lica koji takođe učestvuju u facijalnoj ekspresiji. Kada se injektira kvalitetan botoks i kada to radi stručan i iskusan lekar etstetske medicine, nema razloga za strah od pojave „zamrznutog lica“.

Mladolik vrat

„Nefertiti lift“ je naziv tretmana koji se izvodi ubrizgavanjem botoksa duž linije vilice i ispod nje. Ime egipatske kraljice Nefertiti u prevodu znači „Lepotica je stigla“, pa neformalni naziv tretmana nikako nije slučajan. Njime se opušta mišić koji se proteže od lica, duž vrata, do gornjeg dela grudi. Na ovaj način dobija se zategnutiji vrat sa manje bora.

Mnogo lepši osmeh

Kada vaš osmeh otkriva mnogo više nego što želite da pokažete – rešenje može biti botoks. Kada se gornja usna pri osmehu podiže i visoko otkriva desni, stvarajući takozvani „gummy smile“, ciljanim ubrizgavanjem botoksa usna se spušta i osmeh dobija prirodniji i nežniji izgled.

Harmonizovanje crta lica

Ciljanim ubrizgavanjem botoksa koje sprovodi iskusni lekar estetske medicine, dobijaja se bolja simetriju lica i diskretno se podižu delovi koji su opušteni usled starenja. Može se reći: nešto poput estetsko-medicinske umetnosti na licu, uz pomoć botoksa.

Podizanje obrva i kapaka

Do skoro se ovo moglo uraditi jedino hirurškim putem. Korišćenje botoksa donelo je mnogo jefitnije i bezbednije rešenje. Apliciranjem botoksa u mišiće čela postiže se efekat podizanja obrve. Apliciranjem u kružni mišić oka postiže se efekat liftinga gornjeg kapka i obrve.

Bez prekomernog znojenja

Prekomerno znojenje ume da zagorča život. Ali i ovde botoks može da pomogne. Bilo da se radi o znojenju ispoda pazuha ili znojenju stopala, ako patite od ovog problema, možete ga rešiti apliciranjem botoxa na ovim regijama. Nakon tretmana, lučenje znojnih žlezda se znatno smanjuje a efekti traju i do godinu dana.

Popularan i kod muškaraca

Ako se pogleda teritorijalna popularnost botoksa, može se govoriti o tome da je popularniji u Americi nego u Evropi, ali bez obzira na kontinent, ono u šta nema sumnje jeste da je to najpopularniji estetski tretman kod muškaraca. Sve više muškaraca u Srbiji odlučuje se na tretman botoksom, pa on i kod nas ubrzano prestaje da bude isključivo ženska privilegija.

Veoma retke neželjene pojave

Eventualni problemi koji su sa botoksom nastaju mogu se desiti isključivo usled nestručne primene ili upotrebe supstance sumnjivog porekla. Ako u ordinaciji nisu spremni da vam pokažu originalno pakovanje preparata i bočicu iz koje uzimaju botoks, ako vas nisu pitali da li ste i kada radili prethodni tretman i da li patite od nekih bolesti i alergija – to bi mogao biti ozbiljan znak da na tom mestu ne radite tretman.

Najpravilniji put za uspešan tretman jesu stručne konsultacije sa lekarima estetske medicine. Upravo takve, besplatne konsultacije, dostupne su u Longa Vita Aesthetica centru u Nišu.

Možete ih zakazati na 0691122359 ili office@aesthetica.rs

U Longa Vita Aesthetica centru u toku je i novogodišnja akcija na usluge u okviru koje smo snizili smo cene najpopularnijeg estetskog tretmana za uklanjanje bora.

Novogodišnji popust na BOTOX Lica:

2 regije – 180€ umesto 200€ – 10% popusta

3 regije – 255€ umesto 300€ – 15% popusta

Akcija važi do kraja godine. Priuštite sebi, da u novu godinu uđete zadovoljniji.