Botoks – zašto je popularan i šta sve može?

naslovna

Poslednjih godina na području estetske medicine pojavilo se mnogo novih metoda, ipak i dalje jedan tretman ne silazi sa prvih mesta anti-age top lista. Toliko je popularan da je njegov naziv postao sinonim i za slične estetske i medicinske tretmane. Znamo da se u stvari radi o „razblaženom“ neurotoksinu, znamo da se aplicira iglicama, da je najefikasniji kod bora na čelu i oko očiju, ali u čemu je tajna njegove popularnosti, iliti večne mladosti ovog tretmana za večnu mladost?

Kratko trajanje tretmana

Nazivaju ga i „lunch time“ tretmanom – intervencijom koju možete obaviti i tokom pauze za ručak. Traje kratko, tek petnaest minuta, uz nekoliko kratkih uboda. Prvi rezultati su vidiljivi posle tri do sedam dana, dok se potpuni rezultat – nestanak mimičnih bora, dobija nakon desetak do petnaest dana. Rezultati botoksa traju između četiri i šest meseci, ali se sa svakim novim apliciranjem efekat produžava.

Bez „zamrznutog lica“

Botoks deluje na mimične bore i zato je on pravi tretman za one koji se veoma izražajno mršte ili smeju. Ipak ovo ne znači da ćemo nakon ubrizgavanja botoksa izgubiti mimiku. Botoks opušta mišiće koji su krivi za stvaranje bora, ali ne utiče na druge mišiće lica koji takođe učestvuju u facijalnoj ekspresiji. Kada se injektira kvalitetan botoks i kada to radi stručan i iskusan lekar etstetske medicine, nema razloga za strah od pojave „zamrznutog lica“.

Mladolik vrat

„Nefertiti lift“ je naziv tretmana koji se izvodi ubrizgavanjem botoksa duž linije vilice i ispod nje. Ime egipatske kraljice Nefertiti u prevodu znači „Lepotica je stigla“, pa neformalni naziv tretmana nikako nije slučajan. Njime se opušta mišić koji se proteže od lica, duž vrata, do gornjeg dela grudi. Na ovaj način dobija se zategnutiji vrat sa manje bora.

 

Mnogo lepši osmeh

Kada vaš osmeh otkriva mnogo više nego što želite da pokažete – posegnite za botoksom! Kada se gornja usna pri osmehu podiže i visoko otkriva desni, stvarajući takozvani „gummy smile“, ciljanim ubrizgavanjem botoksa usna se spušta i osmeh dobija prirodniji i nežniji izgled.

Harmonizovanje crta lica

Suptilno oblikovanje lica botoksom rade iskusni lekari, pa ciljanim ubrizgavanjem ove supstance dobijaju bolju simetriju lica, diskretno podižu delove koji su opušteni usled starenja i daju mu bolji izgled. Bukvalno, nešto poput estetsko medicinske umetnosti na vašem licu, a uz pomoć botoksa.

Podizanje obrva i kapaka

Do skoro se ovo moglo uraditi jedino hirurškim putem. Korišćenje botoksa donelo je mnogo jefitnije, bezbednije i delotvornije rešenje. Apliciranjem botoksa u mišiće čela postiže se efekat podizanja obrve. Apliciranjem u kružni mišić oka postiže se efekat liftina gornjeg kapka i obrve.

Bez prekomernog znojenja

Prekomerno znojenje može da zagorča život. Bilo da se radi o znojenju ispoda pazuha ili znojenju stopala, ako patite od ovog problema, možete ga rešiti sa po nekoliko uboda u ovim regijama. Nakon tretmana, lučenje znojnih žlezda se znatno smanjuje a efekti traju i do godinu dana.

Popularan i kod muškaraca

Ako se pogleda teritorijalna popularnost botoksa, može se govoriti o tome da je popularniji u Americi nego u Evropi, ali bez obzira na kontinent, ono u šta nema sumnje jeste da je najpopularniji estetski tretman kod muškaraca. Sve više muškaraca u Srbiji odlučuje se na tretman botoksom, pa tako i kod nas ubrzano prestaje da bude isključivo ženska privilegija.

Izuzetno retke neželjene pojave

Najveći problemi koji su sa botoksom nastajali došli su isključivo usled nestručne primene ili upotrebe neregistrovane supstance sumnjivog porekla (recimo, kupljene preko interneta). Proverite ko vam daje injekciju i šta je u njoj. Ako u ordinaciji nisu spremni da vam pokažu originalno pakovanje preparata niti bočicu iz koje uzimaju botoks, ako vas nisu pitali da li ste i kada radili prethodni tretman i da li patite od nekih bolesti i alergija, to bi mogao biti ozbiljan znak da na tom mestu ne radite tretman. A najpravilniji put za uspešan tretman jesu prethodne stručne konsultacije sa iskusni lekarima estetske medicine, kakve su dostupne Longa Vita Aesthetica centru u Nišu. Besplatne su i možete ih zakazati svakoga dana.

Zbog svega pobrojanog, popularnost botoksa ne samo da ne opada, već raste. Više o samom postupku i izgledu tretmana možete saznati ovde.

 

no replies

Leave your comment