PRP TRETMAN (protiv opadanja) KOSE

Mnogi od nas se bore protiv prirodnog stanjivanja kose i/ili gubitka kose.  Različiti uslovi mogu dovesti do različitih simptoma gubitka kose, u rasponu od ćelavosti kod muškaraca, koju karakteriše gubitak kose na slepoočnicama praćen proređivanjem duž krune, do stanjivanja ili gubitka koji se može pojaviti u mrljama po celoj koži glave. Gubitak kose ili stanjivanje kose može se javiti i kod muškaraca i kod žena i može biti izvor samosvesti ili stida.  Nedavno je plazma bogata trombocitima (PRP) postala popularan regenerativni tretman u svetu dermatologije. Najpoznatiji PRP tretman je PRP mikroiglicanje, ali upotreba PRP-a se proteže i dalje od toga.

PRP je sada popularan tretman za obnavljanje kose, poboljšanje debljine kose i smanjenje opadanja kose.

Tretman podrazumeva uzimanje plazme bogate trombocitima iz sopstvene krvi pacijenta i kada se izoluje, PRP rastvor se ubrizgava u područje pogođeno gubitkom kose ili stanjivanjem kose. PRP pokreće prirodni proces rasta kose i jača folikule dlake kako bi podstakao ponovni rast i sprečio gubitak kose. Procedura je jednostavna i znači minimalan rizik, što je čini odličnom opcijom za pacijente koji su oprezni u vezi sa hirurškim opcijama, kao što je transplantacija kose.

PRP terapija za rast kose postala je inovativan tretman za pacijente koji se bore sa androgenom alopecijom, (opadanje kose po muškom uzorku), kao i sa opadanjem kose po ženskom uzorku i opadanjem kose na vrhu glave. Plazma bogata trombocitima dokazana je kao efikasan regenerativni tretman za bezbroj zdravstvenih, od ortopedije preko endodoncije do dermatologije. PRP restauracija kose je siguran, prirodan i jednostavan način za poboljšanje rasta kose bez potrebe za invazivnom operacijom ili zastojem.

 

Šta je PRP tretman za kosu?

Injekcije plazme bogate trombocitima (PRP) su popularna nova i nehirurška metoda lečenja opadanja kose i obnavljanja kose za žene i muškarce. Ono što PRP radi je da koristi sopstvenu zalihu krvi na način da ostaju samo obogaćene ćelije koje sadrže različite vrste proteina. Tokom tretmana PRP injekcijom, dolazi do standardnog vađenja krvi. Krv se vrti u centrifugi u kojoj se visoko koncentrirani PRP odvaja od ostalih komponenti krvi (kao što su crvena krvna zrnca). Ova plazma bogata trombocitima, koja sadrži korisna bela krvna zrnca i trombocite bogate faktorima rasta, može se zatim ubrizgati u delove vlasišta koji doživljavaju gubitak kose, ekstremno opadanje kose ili proređivanje kose.  Primenjuje se lokalni anestetik na kožu glave sat vremena pre procedure, kako bi umanjio bilo kakvu manju nelagodnost od injekcija. Procedura traje otprilike 30 minuta od trenutka vađenja krvi do ubrizgavanja PRP-a u vlasište, a nakon tretmana nije potrebno vreme mirovanja.

 

Šta je plazma bogata trombocitima?

Plazma bogata trombocitima je koncentracija trombocita koja je 3 puta veća od normalne vrednosti u krvi i sadrži mnoge faktore rasta koji stimulišu folikule dlake i mogu se bezbedno izvoditi svakog meseca, u zavisnosti od toga koliko je rast kose potreban. PRP je odlično rešenje za gubitak kose i kod muškaraca i kod žena, posebno kada operacija transplantacije kose nije opcija. PRP injekcije mogu stimulisati rast nove kose kod muškaraca koji pate od androgene alopecije (poznate kao ćelavost muškog oblika) i žena koje pate od ćelavosti kod žena.

Koliko brzo možete videti rezultate od PRP tretmana opadanja kose?

Mnogi pacijenti dolaze na svoje početne konsultacije sa doktorima i pitaju se koliko brzo PRP deluje na gubitak kose? Naravno, svi rezultati će varirati u zavisnosti od prirode gubitka kose i željenih rezultata svakog pacijenta. Međutim, većina pacijenata vidi početnu poboljšanu debljinu kose i rast kose nekoliko nedelja nakon tretmana. Optimalni rezultati PRP injekcija su očigledni, u proseku, oko 5-6 meseci nakon tretmana.

 

Osoba od 20 godina. Rezultat nakon 4 PRP tretmana.

 

Ukoliko ne želite agresivne metode, ne želite transplataciju kose – iskrena preporuka da ovoj metodi date šansu! 

Konsultacije su besplatne!

Nalazimo se u srcu centra Niša – ugao Obrenovićeve (Pobedina) i Dušanove ulice.
U prostoru koji neguje sva čula, jer smo mišljenja da opuštenost dolazi i sa ambijentom u koji zalazite.

Radno vreme:
Pon – Pet 09.00h – 20.00h
Subota na zakazivanje. Nedeljom ne radimo.

ulica: Cara Dušana, 18000 Niš

telefon: +381 69 11 22 359

e-mail: office@aesthetica.rs