ŠTA JE DETOKSIKCIJA I ZAŠTO VAM JE NEOPHODNA (PODRŠKA)?

Svakog dana naše telo mora da se bori protiv bakterija, hemikalija, dima, toksina, pesticida i zagađivača prisutnih oko nas. Ove hemikalije i toksini utiču na naše zdravlje i dobrobit. Česte probavne smetnje i umor su neki od simptoma koje ne bi trebalo da prihvatite kao normalan deo života. Ovo su znaci i simptomi da je vaše telo ispunjeno toksinima, hemikalijama i zagađivačima. Morate da izbacite ove hemikalije usvajanjem efikasnog plana čišćenja celog tela ili detoksikacije da biste podmladili svoje telo. Postoje različiti načini za detoksikaciju, koji ne samo da će se osloboditi svih hemikalija i toksina iz vašeg tela, već će i očistiti vašu kožu, pomoći u gubitku težine, poboljšati varenje i poboljšati san.


No, krenimo ispočetka.

Šta je detoksikacija?

Hajde da prvo razumemo šta je detoksikacija. Primarni cilj detoks dijete je da izbaci hranu, obično onu nezdravu, iz vaše ishrane i da se fokusira na ograničeni unos hranljivih materija visoke vrednosti. Često, ove detoksikacije imaju za cilj da eliminišu određene stavke iz vaše svakodnevne rutine koje uključuju kofein, nikotin, rafinisani šećer, ali i smanjenje korišćenja mobilnih telefona, računara… Uklanjanjem ovih toksina koji su se nakupili iz našeg načina života i ishrane, pomoći će vam da se osećate zdravije i energičnije. Drugi ljudi takođe preduzimaju detoksikaciju da bi izgubili težinu uz poseban režim – često tečnosti koji uključuje sokove, supe i čajeve.

Zašto Detoks?

Dijeta za detoksikaciju nudi niz prednosti, u rasponu od gubitka težine i povećanja nivoa energije do optimizacije unutrašnjih organa i sprečavanja hroničnih bolesti. Ne razlikuje se od „prolećnog“ čišćenja, osim što ćete umesto kuće obaviti temeljno čišćenje tela.

Uklanjanje toksičnih supstanci koje su se nagomilale u vašem telu snižava krvni pritisak, poboljšava funkciju jetre, otklanja „maglu“ u mozgu i poboljšava raspoloženje. Takođe može pomoći u ublažavanju osipa i drugih stanja kože, izbacivanju prljavih tečnosti koje izazivaju upale i sprečavanju svih vrsta bolesti.


Detoksikacija ili kriza

Detoksikacija i kriza mogu izgledati kao jedno te isto, ali to su zapravo dve različite stvari. Kako počnete da jedete bolje i vaše telo se prilagođava zdravijim navikama i visokokvalitetnoj hrani, ono počinje da eliminiše otpadne proizvode. Ovaj proces može izazvati osećaj nelagodnosti, inače poznat kao simptomi detoksikacije, koji uključuju vrtoglavicu, nizak nivo energije i često mokrenje.

Ovo je jasan pokazatelj da vaše telo radi svoj posao da vas vrati u formu i ne bi trebalo da vas brine. Samo se puno odmarajte i povratićete energiju za kratko vreme. Održavajte laganu ishranu koja se sastoji od lako svarljivih namirnica i ne zaboravite da pijete puno vode.

E sada što se tiče simptoma krize kroz detoksikaciju.

Žudnja za hranom ili supstancama koje je vaše telo nekada unosilo, ali ih je eliminisalo uobičajeni su znaci odvikavanja. Recimo da ste nekada pili alkohol, ali ste odlučili da prestanete, možda ćete doživeti sindrom krize za alkoholom. Tokom ove faze možete se osećati razdražljivo i mučno, ali ćete se osećati bolje nakon nekoliko dana.

Ozbiljnost simptoma krize zavisi od toga kako pristupate procesu detoksikacije. 

Recimo da niste voleli povrće, a onda ste odlučili da se pretvorite u čistog vegana za manje od 24 sata, ne jedući ništa osim salate od povrća i začinskog bilja, onda je veća verovatnoća da ćete podleći žudnji i drugim simptomima krize. Ali ako prolazite kroz proces čišćenja korak po korak, manja je verovatnoća da ćete doživeti nelagodnost odnosno krizu.

Proces detoksikacije

Kada odlučite da se podvrgnete detoksikaciji, prva stvar koju treba da uradite je da smanjite potrošnju toksične hrane i supstanci. To može varirati od rafinisanog šećera i alkohola do kofeina i zasićenih masti. Iako je prestanak preko noći idealan, jednostavno je nemoguće.

Morate uskladiti svoje misli i osećanja da biste mogli da postignete svoje ciljeve za svoje fizičko telo malim koracima. Veoma je važno da se ne opterećujete, ako odmah ne ostvarite svoje ciljeve. Za sve, uključujući i dobro zdravlje, potrebno je vreme da se postigne.
Kroz BICOM terapiju taj proces je daleko podnošljiviji.

Uobičajeni simptomi detoksikacije

Dok vaše telo prolazi kroz proces eliminacije toksina i samopročišćavanja, postoji niz simptoma koji se stvaraju tokom detoksikacije. Neki od ovih simptoma koji se obično javljaju uključuju:

  • Glavobolje
  • Letargija
  • Privremeni bolovi u mišićima
  • Sluz ili drugi iscedak
  • Obložen, pastasti jezik
  • Simptomi slični gripu
  • Razdražljivost
  • Poteškoće sa spavanjem
  • Slabost
  • Žudnja za hranom
  • Mučnina
  • Zatvor
  • Dijareja
  • Gasovi
  • Osipi
  • Nizak nivo energije
  • Učestalo mokrenje

Dok ste u procesu detoksikacije, možda ćete imati stare simptome koje ste ranije imali. Ponekad možete pomisliti da ćete se razboleti, ali je važno da nastavite sa detoksikacijom i ne uzimate nikakve lekove koji bi pomogli kod simptoma krize.

Cilj detoksikacije je izbacivanje hemikalija iz tela, a ne unošenje više!

 

Koje su to različite vrste detoksikacije?

Naša tela imaju prirodan proces detoksikacije. Nažalost, ponekad ne funkcioniše zbog loše ishrane, načina života i faktora životne sredine. Postoje različite vrste programa detoksikacije koji mogu pomoći vašem telu u uklanjanju otpadnih proizvoda koji ga ometaju da funkcioniše kako bi trebalo. Neki od njih stimulišu unutrašnje organe biljem, prirodnim  suplementima, ali i biorezonantnim terapijama, dok drugi regulišu proces izbacivanja toksina iz organizma putem urina, fecesa i znoja.

Praćenje programa detoksikacije omogućava vašem telu da se odmori od određene hrane koja doprinosi nagomilavanju toksičnosti. Ako se pitate na koji program detoksikacije da se oslonite, pogledajte listu ispod:

 

Sveži sokovi 
Ova vrsta dijete za detoksikaciju uključuje ispijanje sveže ceđenih ekstrakata iz voća i povrća. Čisti i optimizuje debelo crevo, jetru, bubrege, žučnu kesu, limfni sistem i kožu.

Detoksikacija jetre
Jetra igra važnu ulogu u sistemu za varenje, pa stoga mora uvek da bude jaka i zdrava. Čišćenje jetre uključuje konzumaciju zelenog, lisnatog povrća, žitarica, semena, bilja i dodataka kalijuma koji podržavaju funkciju organa za ispiranje toksina kroz urin i izmet.


Biljni detoks

Ako želite da smršate, krenite na detoksikaciju biljkama. To podrazumeva prirodno bilje koje nežno uklanja toksine, smanjuje nivo šećera u krvi i oživljava funkcije organa u digestivnom sistemu. Kao što su kopriva, komorač, korijander…

BICOM detoks tj. terapija

Nakon testa intolerancije na hranu na preko 200 namirnica koje najčešće koristimo u ishrani uz otkrivanje i tretiranje glavnog alergena, provera na prisustvo patogenih organizama (gljivice, paraziti, bakterije) i čišćenje organizma od istih sledi

  • Detoksikacija celog organizma, posebno organa za izlučivanje
  • Uspostavljanje balansa u crevima i regulisanje probave, čime pojačavamo apsorpciju hranljivih materija i ubrzavamo metabolizam
  • Oslobadjanje od toksina, štetnih zračenja i blokada
  • Program za metabolizam masti, ugljenih hidrata i proteina
  • Provera hormonskog statusa i žlezda
  • Provera vitamina, minerala, enzima, suplemenata…
  • Provera emotivnih stanja i osećaja kroz Bahove kapi koja za posledicu imaju emotivno prejedanje

 
Ono po čemu se poliklinika Aesthetica Longa Vita razlikuje je upravo po PROCESU.

Svima je potrebna motivacija, podrška, ali i stručno mišljenje kao stvaranje odgovornosti pre svega prema sebi. Nakon urađenog BICOM pregleda dobijate individualan program detoksa, ishrane i studiozan uvid u stanje vašeg tela i na šta treba obratiti pažnju.

Biorezonantnim tretmanima mogu se ukloniti nagomilani toksini i uz prilagođenu ishranu organizam se može dovesti u prirodni balans.

Kroz ovaj proces tu je naš savetnik za ishranu, MCM i Bicom terapeut – Milena Popić

 

Bitno je da znate da to podrazumeva i dalje praćenje vašeg procesa i napretka.

U građenju najbolje verzije sebe niste sami!
DETOKSIKACIJA jeste vaš proces, ali je podrška naša.

Počnite sa sticanjem novih prijatelja u našoj poliklinici koji razumeju vaš izazov.
Zakažite pregled na +381 69 11 22 259  ili na office@longavita.rs