Svetski beauty hit „Cellular Matrix“ i u Nišu

Nazvati Celluar Matrix najvećim „hit tretmanom“ u svetu u ovom trenutku nikako ne bi bilo preuveličano. A ono što je hit i najnoviji trend u oblasti estetske medicine, po pravilu u Niš donosi Centar za estetsku mecicinu Longa Vita Aesthetica.

Šta je Cellular Matrix?

Najjednostavnije rečeno, Cellular Matrix objedinjuje tretmane hijaluronskom kiselinom i obogaćenom plazmom (PRP tertman) u jedan novi, jedinstveni, intenzivni i efikasni tretman.

Ovakvim kombinovanjem istovremeno se dobija najbolje od učinka oba pojedinačlna tretmana:

Hijaluronska kiselina, kao prirodan sastojak kože, ima efekat revitalizacije i hidratacije, povećava volumen kože, čineći je blistavom, sjajnom i glatkom.

Trombocitima obogaćena plazma (PRP) stimuliše regeneraciju kože na ćelijskom nivou, aktivira kolagen i poboljšava cirkulaciju krvi, što dodatno smanjuje nepravilnosti na koži, istovremeno delujući antizapaljenski.

Klinički efekat kombinovanog tretmana hijaluronom i trombocitima koji se nalaze u jednoj epruveti mnogo je bolji nego kada se komponente daju odvojeno, čime se pojačava istovremeni efekat dodavanja volumena i regeneracije.

Kao što je bio slučaj i sa drugim modernim metodama estetske medicine, tako je i Celluar Matrix najpre razvijen kao vrhunsko dostignuće u oblasti reumatologije i ortopedije, gde ovaj preparat, poput hijalurona i PRP-a pojedinačno, ubrzava regeneraciju hrskavice, ligamenata i tetiva, i povećava pokretljivost zglobova.

Koje su indikacije za tretman i kome se preporučuje Cellular Matrix?

Najčeće indikacije su: bore i fine linije na licu, ožiljci od akni, druge vrste ožiljaka i nepravilnosti na koži lica, podočnjaci i izraženi tamni kolutovi oko očiju, opuštena koža lica, podmlađivanje vrata, dekoltea i šaka.

Tretman se savetuje svima koji žele brzu regeneraciju kože nakon izlaganja suncu, kao i onima koji se tek pripremaju za letovanje.

Idealan je za suvu kožu kojoj treba duboka rehidratacija uz lifting i efekat punoće i svežine.

Tretman je efikasan i za zrelu kožu kojoj je potrebno vraćanje tonusa i ublažavanje bora.

Kako izgleda tretman i koliko traje?

Nakon vađenja malog uzorka krvi od pacijenta, ta krv se centrifugira kako bi se faktori rasta, trombociti i matične ćelije izdvojili. Zatim se PRP meša sa hijaluronskom kiselinom i dobija se jedinstveni Cellular Matrix koji se aplikuje na željenu regiju.

Kako se izvodi pod lokalnom anestezijom, procedura je potpuno bezbolna, a nakon tretmana se možete se odmah vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Tretman traje oko 30 min.

Koliko je tretmana potrebno i koliko traju efekti?

Iako je broj tretmana individualan, u zavisnosti od stanja kože, u najvećem broj slučajeva savetuju se tri tretmana, za optimalan učinak, u razmaku od mesec dana.

Prvi efekti u smislu povećane hidratacije i volumena kože se vide neposredno nakon tretmana. Postepeno oslobađanje faktora rasta u narednom periodu dovodi do pojačanja efekta tretmana. Koža je blistava, sjajna i glatka. Zapaža se izraženi efekat podmlađivanja i smanjuju se brojne nepravilnosti na licu.

Kako bi se efekat održao, preporučuju se tretmani održavanja na svaka tri do četiri meseca.

Leto kuca na vrata, ne čekajte, i ne odlažite, pripemite se i zablistajte!

Zakažite besplatne konsultacije na 069 11 22 359, ili na office@aesthetica.rs