Vaš problem su bore između nosa i usana?

Bore između nosa i usana – nazolabijalne bore

Bore koje se javljaju od spoljašnjih uglova nozdrva do spoljašnjih uglova usana nazivaju se nazolabijalne bore. Nastaju kao posledica “pada” lica tj. gubljenja volumena i tonusa i javljaju se oko tridesete godine sa procesom starenja. Gubljenje tonusa nastaje gubitkom masnog sloja, ali i genetskom fizionomijom lica kada atrofija dovede do spuštanja obraza – pada preko nazolabijalne linije. Ovakav izgled “obrnutog trougla” vezujemo za proces starenja i daje nam umoran i istrošen oblik i izraz lica. U zavisnosti od lica i vaših želja možemo usporiti starenje i pad tonusa. Kao i potpuno izbrisati nazolabijalne bore koristeći provereno dobre antiage metode.

Šta su nazolabijalne bore i kako nastaju?

Nazolabijalne bore su linije udubljenja sa obe strane usta, koje se protežu od ivice nosa do spoljašnjih uglova usta. Lako se prepoznaju i još su izraženije kada se osoba smeje, zbog čega se neretko nazivaju i borama smejalicama. Nažalost, ove bore imaju tendenciju da se s godinama produbljuju. Kako stari koža postaje opuštenija i tanja, pa su nazolabijalne linije uočljivije.

Dok su sve druge vrste bora uglavnom posledica starenja, nazolabijalne bore su normalan deo ljudske anatomije (imaju ih skoro svi osim novorođenčadi i osoba koje imaju paralizu lica usled nekih bolesti i medicinskih stanja).

Vremenom, kod nekih ljudi se pored nazolabijalnih mogu pojaviti i druge bore, koje se protežu do brade tzv. marionetske bore.

Naravno, postoje i određeni faktori zbog kojih nazolabijalne bore postaju još uočljivije:

  • izlaganje suncu, koje oštećuje kožu, izaziva bore i promene u teksturi
  • gubitak kolagena sa godinama, zbog čega koža izgleda slabo i tanko
  • gubitak masti, zbog čega obrazi i regija oko usana može izgledati opušteno

Baš kao što često mrštenje može da izazove bore u blizini obrva i na čelu, osmeh može da produbi nazolabijalne bore.

Pored pomenutih postoje i drugi faktori koji igraju ulogu u starenju kože poput pušenja, izloženosti zagađenju životne sredine ili naglog gubitka težine (ili čestih oscilacija u kilaži).

Kako se tretiraju nazolabijalne bore?

Nazolabijalne bore su problem kozmetičke prirode, ali nisu faktor rizika za bilo koje zdravstveno stanje, stoga ne zahtevaju nužno lečenje. Međutim, ako vam predstavljaju smetnju i narušavaju samopouzdanje, mogu se tretirati kako bi se smanjile ili potpuno eliminisale. U “Aestetika Longa Vita” centru sa velikim uspehom rešavamo ovu vrstu problema uz pomoć proverenih antiage metoda.

Hijaluronski fileri se postavljaju neposredno ispod kože, u predelu nazolabijalnih bora ili pak u predelu gornjih obraza kako bi se obrazi podigli, čineći linije manje uočljivim. Iako tretmanom hijaluronske kiseline bore neće nestati, biće manje izražene. Takođe se mogu koristiti da pomognu koži u blizini da izgleda punije i mlađe.

Nehirurški lifting lica je još jedna neinvazivna tehnika koja daje sjajne rezultate kada su u pitanju nazolabijalne bore. Kada se sprovodi u pouzdanoj ordinaciji i kada ste u rukama profesionalaca, oporavak je brz a efekti izuzetni.

Mezoniti su inovativna metoda zatezanja, podizanja, a samim tim i podmlađivanja kože i potkožnog tkiva.

Vežbe za nazolabijalne bore

Postoje određene vežbe za lice mogu ojačati mišiće oko nazolabijalnih nabora, što ih potencijalno čini manje uočljivim. Premda nema mnogo dokaza o efikasnosti ovih vežbi, dobro je znati da nisu štetne. Možete ih isprobati u bilo kom trenutku:

  • Napućite usne u pokretu nagore, kao da ljubite plafon. Zadržite 15 sekundi i ponovite 4-5 puta.
  • Sa blago otvorenim ustima, povucite njihove uglove sa oba kažiprsta, povlačeći uglove usta dalje. Zadržite 2-3 sekunde i ponovite 25-50 puta.

Ne postoji metoda za sprečavanje nazolabijalnih bora — imaju ih čak i deca kada se smeju. Jedna od korisnih strategija koja bi ih ublažila je nošenje kreme za sunčanje. Iako mogu da se razvijaju i produbljuju vremenom kao rezultat osmeha i smeha, nije neophodno da se “leče”.

Međutim, ukoliko su nazolabijalne bore vaš problem i smetaju vam, onda pozovite “Aestetika Longa Vita” centar i zakažite besplatne konsultacije. Naši eksperti će pronaći tretman i kozmetičku proceduru koja vam najviše odgovara i ispunjava vaša očekivanja.

Nehirurški lifting lica

Ukoliko ne želite da idete na hirurške tretmane, ili se plašite same intervencije, bola i oporavka, Longa Vita Aesthetica Vam nudi nekoliko antiage metoda kojima možete vratiti konture lica, dodati volumen, podmladiti kožu i dobiti efekat koji ste želeli.

Hijaluron fileri

Još jedan hit u svetu kada govorimo o antiage tretmanima su biorazgradivi hijaluron fileri. Sadrže hijaluronsku kiselinu koja je sastavni deo naše kože i efikasno popunjavaju bore, podmladjuju nas, ulepšavaju i koriguju nepravilnosti na licu.

Mezoniti

Mezoniti su inovativna tehnika zatezanja, podmladjivanja i podizanja kože i potkožnog tkiva. Kako samo ime kaže, to su specijalne tanke i fleksibilne hirurške niti koje se aplikuju ispod kože i postižu odlične rezultate
na polju antiage medicine.

Ne gubite vreme, budite samouvereni i zadovoljni svojim izgledom od glave do pete!

Zakažite termin za besplatne konsultacije danas!

ili nas pozovite

Pon – Pet, 0900 – 2000