Vaš problem su masne naslage?

Masne naslage predstavljaju nagomilavanje masnih ćelija ispod površine kože, ali i oko organa. Nagomilavanje kreće kada unosimo više hrane nego što nam je potrebno i što nam telo traži u tom trenutku. Nekada su masne naslage lokalizovane, kao npr. oko stomaka, bokova, butina, a kada višak postane sve veći prelazi se u nivo gojaznosti koji se može tretirati na više načina.

Masne naslage ili salo nam pokazuju da je unos kalorija na dnevnom nivou veći od utrošene energije. Hrana koju unesemo u telo, a koju naš organizam ne može da potroši deponuje se u ćelijama masnog tkiva. Što se duže i više taloži, salo postaje sve veće.

Podela i vrste masnih naslaga

U ljudskom telu mogu nastati dve vrste masnih naslaga: visceralne i potkožne.

Visceralne masne naslage su masti koje leže duboko unutar trbušnih zidova. U pitanju je mast koja okružuje organe. Dok su neki nivoi visceralne masti zdravi i pomažu u zaštiti organa, previše ovih naslaga može biti opasno po zdravlje, jer dovodi do ozbiljnih problema kao što su dijabetes, bolesti srca i moždani udar. Visceralna mast se ponekad naziva i „aktivna mast“, jer igra aktivnu ulogu u funkcionisanju tela. 

Potkožne masne naslage predstavljaju mast koja se skladišti neposredno ispod kože. To je vrsta koju možemo stisnuti između prstiju. Dok je ovaj tip sala vidljiv i čest u predelu stomaka, važno je pomenuti da se visceralne masti ne mogu videti, jer nisu na površini, već raspoređene između trbušnih organa.

Uzroci masnih naslaga

Za potkožne masne naslage kao “glavni krivac” često se navodi nezdrav način života i ishrane. Međutim, kod uzroka nastanka visceralnih masti govorimo o nekoliko faktora. U prvom redu tu je genetika, koja određuje oblik našeg tela i način na koje organizam skladišti visceralnu masnoću. Naravno, ishrana i stepen fiičke aktivnosti takođe se smatraju ključnim u nastanku sala.

Loša ishrana sa visokim unosom masne hrane i ugljenih hidrata tj. šećera i neaktivan način života predstavljaju “dobru bazu” za povećanje visceralne masti.

Kao jedan od važnih uzročnika sala visceralnog tipa pominje se i stres. Stres aktivira u organizmu oslobađanje hormona kortizola. Više kortizola aktivira odgovor našeg tela da se brani (“bori se ili beži”), što pokreće skladištenje više visceralne masti.

Kako se rešiti masnih naslaga?

Kako nemamo uticaja na gene, najbolje što možemo uraditi da se oslobodimo viška sala jeste da poboljšamo svoj životni stil i oslonimo se na efikasne tretmane u centru za negu i lepotu tela.

Rešite se masnih naslaga tako što ćete osmisliti i slediti plan zdrave ishrane i vežbanja. Na ovaj način možete izgubiti težinu i smanjiti ukupnu telesnu masnoću. Pokušajte da vežbate najmanje 30 minuta dnevno, kombinujući kardio treninge sa treninzima.

Hranite se zdravo, birajte  nemasne proteine, žitarice od celog zrna, mlečne proizvode sa niskim sadržajem masti, voće i povrće. Pokušajte da ograničite trans masti, rafinisane šećere, soli i prerađenu hranu. Dijeta sa malo ugljenih hidrata, kao što je ketogena (keto) dijeta, može pomoći u smanjenju visceralne masti tako što trenira vaše telo da sagoreva masti kao gorivo, a ne ugljene hidrate.

Možete isprobati i intermitentni post. Povremeni post je strategija mršavljenja koja uključuje prolazak kroz periode kada jedete i ne jedete, čime se pokreće proces autofagije u telu. Čišćenje organizma od toksina i drugih štetnih materija defitivno može pomoći u smanjenju masnih naslaga, pogotovo onih visceralnog tipa.

Nedovoljno spavanje može povećati rizik od dodatne visceralne masti. Trebalo bi da pokušate da spavate najmanje sedam sati noću ako želite da se oslobodite sala. Uporedo radite na tehnikama opuštanja i prevladavanja stresa kao što su joga i meditacija.

Isprobajte neki od nehururških tretmana za uklanjanje masnih naslaga. Za sve one koji strepe od liposukcije i ne žele da se podvrgnu hirurškom zahvatu zbog sala, postoje bezbolna i vrlo efikasna rešenja. 

Estetski centar “Aestetika Longavita” deo je velike revolucije u nehirurškom oblikovanju tela. Uz proverene metode kao što je lipoliza, nudimo i tretmane Med Contour Multipower aparatom. Reč je savremenom uređaju kojim se kombinacijom ultrazvuka i radio talasa tretiraju određene regije tela i trajno smanjuje broj masnih ćelija. Najčešće je reč o butinama, abdomen, kukovima, kolenima, listovima i rukama, ali sa uspehom se rešavaju i masne naslage u svim drugim problematičnim regijama tela.

Zakažite besplatne konsultacije već danas i ne čekajte trenutak da budete zadovoljni svojom vitkom figurom bez jastučića sala i oblikovanim telom!

Uklanjanje masnih naslaga MCM

Želite li zategnuto i oblikovano telo koje ćete ponosno nositi i isticati? Da li ste neko ko razmišlja o liposukciji ali se plaši ishoda, hirurške procedure, dugog perioda oporavka? Tretman Med Contour Multipower aparatom Vam nudi rešenje!

Uklanjanje celulita

Da li Vam celulit utiče na samopouzdanje kada ste na plaži, šetate gradom ili stojite ispred ogledala? Umorni ste od korišćenja raznih preparata koji ne daju očekivane rezultate? Želite lepo i zategnuto telo bez celulita?
Mi Vam nudimo najbolje rešenje!

BICOM mršavljenje

BICOM aparat otkriva i rešava pravi uzrok zadržavanja kilograma! Program za mršavljenje koji je nastao nakon višegodišnjeg iskustva i odličnih rezultata u radu sa klijentima u našoj Longa Vita Poliklinici.

Lipoliza

Da li primećujete nagomilane masne naslage ili jastučiće oko stomaka, kukova, butina, kolena, ruku ili podbratka? Da li ste neko ko je relativno zadovoljan svojom težinom ali ne i oblikom vašeg tela!? Onda je lipoliza rešenje za Vas!

Ne gubite vreme, budite samouvereni i zadovoljni svojim izgledom od glave do pete!

Zakažite termin za besplatne konsultacije danas!

ili nas pozovite

Pon – Pet, 0900 – 2000