Vaš problem je neurodermatitis?

Kožno oboljenje, čija je glavna karakteristika intenzivan svrab , koji se javlja na ograničenom području kože. Oboljenje se najčešće sreće između 30. i 50. godine života. Prvi simptom je svrab, a usled ponavljanog češanja, nastaje tipična promena u vidu zadebljale, suve, perutave ploče sa naglašenim kožnim crtežom, smeđe do mrke boje. Svrab je najintenzivniji tokom odmaranja ili spavanja, a oboljenje je hroničnog toka.  Dijagnoza se postavlja na osnovu anamneze i kliničkog pregleda, a nekada je neophodno uzeti isečak kože za patohistološku potvrdu, te je važna poseta specijalisti dermatologije.

Pregled specijaliste

Kao i kod svakog organa i na koži se dešavaju različite promene koje je neophodno pratiti i s vremena na vreme pregledati. Te promene nekad mogu biti sasvim bezazlene i normalne, no ponekad nam naše telo upravo kroz kožu govori da nešto nije u redu sa nekim drugim organom. 

Neurodermatitis

Neurodermatitis ili atopijski dermatitis je hronična upalna bolest koja se najčešće javlja kod osoba sklonih alergijama. Važnu ulogu u nastanku bolesti ima naslednost, jer od neurodermatitisa najčešće oboljevaju osobe u čijoj porodici već ima obolelih od neke alergijske bolesti.

Ne gubite vreme, budite samouvereni i zadovoljni svojim izgledom od glave do pete!

Zakažite termin za besplatne konsultacije danas!

ili nas pozovite

Pon – Pet, 0900 – 2000