Vaš problem je psorijaza?

Hronična, recidivirajuća, neinfektivna dermatoza, koja se karakteriše prisustvom crvenih pečata, prekrivenih beličastim skvamama, jasno ograničenih u odnisu na zdravu kožu. Najčešće zahvaćene regije su laktovi i kolena (zone koje su izložene najvećem pritisku) i koža glave (posebno potiljak), a može biti zahvećna i koža celog tela. Ponekada su zahvaćeni i nokti (zadebljanja, tačkaste promene, žućkasta prebojenost, deformacije). Ove promene su često praćene osećajem svraba i peckanja, različitog intenziteta. Pored promena na koži, psorijaza može imati Iireumatsku formu, te je ponekada neophodan multidisciplinarni pristup u dijagnostici i lečenju, koji podrazumeva saradnju specijalista dermatologije i reumatologije. Psorijaza pogađa i muškarce i žene, u velikoj meri može da utiče na kvalitet života , pogotovo ukoliko se promene jave na regije koje su vidljive, pa je od velike važnosti i značaja pravovremena poseta specijalisti dermatologije.

Pregled specijaliste

Kao i kod svakog organa i na koži se dešavaju različite promene koje je neophodno pratiti i s vremena na vreme pregledati. Te promene nekad mogu biti sasvim bezazlene i normalne, no ponekad nam naše telo upravo kroz kožu govori da nešto nije u redu sa nekim drugim organom. 

Psorijaza

Psorijaza je hronično zapaljensko kožno oboljenje. To je sistemska, auto-imuna bolest. Može se javiti u bilo kom životnom dobu, kod oba pola. Terapija mora biti dugotrajna i kontinuirana pod nadzorom lekara dermatologa. Promena režima ishrane, sunčanje i morska voda.

Ne gubite vreme, budite samouvereni i zadovoljni svojim izgledom od glave do pete!

Zakažite termin za besplatne konsultacije danas!

ili nas pozovite

Pon – Pet, 0900 – 2000