Vaš problem su spušteni kapci?

Pad tonusa mišića i udeo gravitacije negativno se odražava i na očne kapke. Sa godinama i oni se polako spuštaju naročito ka spoljašnjim uglovima oka i tako daju tužan i umoran izraz lica. Često nam se očni kapak potpuno spusti do linije trepavica, a može se desiti da višak kože ometa i vidno polje.

U nekim slučajevima neophodno je uraditi hiruršku intervenciju i ukloniti višak kože, ali kod većine mogu da pomognu i određene metode koje će vratiti tonus licu i stimulisati kolagen i elastin. Zadnjih godina u svetu i kod nas rade se razne metode podizanja luka obrva i samim tim se podiže i kapak. Najbolju metodu za vas svakako će predložiti stručno lice nakon konsultacije i uvida u realno stanje.

Zašto dolazi do spuštanja kapaka?

Do spuštanja kapaka dolazi vremenom, sa starenjem, usled dermatohalaze. Dermatohalaza se odnosi na istezanje kože gornjih kapaka, zbog male debljine kože u toj regiji. Naime, u ovom predelu lica ne postoji potkožno masno tkivo, već koža direktno naleže na mišić zadužen za treptanje. Pored toga na spuštanje kapaka utiče i postepeno spuštanje, odnosno ptoza obrva.

Spuštene kapke mnogi prihvataju kao neminovnu posledicu starenja. Ponekad je moguće da se pojavi usled neadekvatno sprovedenog botox tretmana. Međutim, pored inovativnih, neinvazivnih i nehirurških metoda, zaista je moguće rešiti ovaj estetski problem.

Kako da tretirate spuštene kapke?

Ukoliko ptoza ne izaziva nelagodnost ili druge zdravstvene probleme, lečenje često nije potrebno. Tretman može biti poželjan u kozmetičke svrhe ili za otklanjanje oštećenja vida (ukoliko je reč o težim oblicima ovog stanja).

U određenim slučajevima preporučuje se hirurška operacija, čiji je cilj da se zategne mišić levatora ili popravi aponeuroza levatora, što može pomoći u podizanju kapka.

No, ukoliko nema opasnosti po vid i problem je isključivo estetske prirode, onda se predlaže terapija Botulinom Toxinom, odnosno – Botox.

Vaš problem su spušteni kapci – mi imamo rešenje: Botox!

Ptozu očnih kapaka, čak i onu izazvanu injekcijama botulinum toksina, možete lečiti sa VIŠE botulinum toksina! Kapak, kao i većina pokretnih struktura u telu, ima mišiće koji se međusobno suprotstavljaju. Ako se u gornji kapak, ispred tarzalnog mišića koji je retraktor očnih kapaka, ubrizgaju 1-3 jedinice Botoksa, opušteni kapak se može podići za oko 1mm.

Botulinum toksinu je potrebno nekoliko nedelja da deluje, ali kada se jednom aktivira, rezultat je konzistentan. Dakle, ovaj nehirurški antiage tretman nije namenjen isključivo uklanjanju i smanjivanju bora. Kao neinvanzivna metoda podrazumeva injektiranje određenih supstanci ispod kože kojima se parališe mišić koji učestvuje u mimici lica. 

Tretman botoksom se pokazao kao najefikasnije rešenje kod horizontalnih bora na čelu, između obrva i oko očiju. Mnogi su zabrinuti zbog mogućih komplikacija, međutim, kada se radi u proverenom estetskom centru od strane stručnjaka – nema mesta za bojazan.

Pozovite najmoderniji centar estetske medicine na jugu Srbije ili zakažite konsultacije online. Zajedno ćemo doći do rešenja za vaše spuštene kapke i vratiti vam mladalački izgled.

Botox

Botox je reč koja je već duže vreme postala sinonim za sve nehirurške antiage tretmane koji koriste injektiranje odredjenih supstanci uspod kože, da bi uklonili ili umanjili vidljivost bora.

Ne gubite vreme, budite samouvereni i zadovoljni svojim izgledom od glave do pete!

Zakažite termin za besplatne konsultacije danas!

ili nas pozovite

Pon – Pet, 0900 – 2000