HIDRATACIJA KOŽE HIJALURONSKIM DERMALNIM FILERIMA: Prirodnim sastojcima protiv starenja

Da je koža naš najveći organ naučili smo još na časovima biologije. Ono čemu nas je naučio život je to da će ljudi svoj prvi sud o nama donositi na osnovu naše spoljašnjosti, a pre svega na osnovu našeg lica. Upravo zato, ma koliko s godinama sticali samopouzdanje, od prvih tinejdžerskih dana pa do kraja života naš odraz u ogledalu jeste ono što može uticati na dobar unutrašnji osećaj i našu sigurnost.

Za mladalački izgled kože i njenu hidrataciju zadužena je hijaluronska kiselina koja je njen prirodni sastojak i u koži se ponaša poput “sunđera” – zadržava veliku količinu vode kako bi koža ostala zategnuta, hidrirana i meka. Međutim, nakon tridesete godine proizvodnja hijalurona postepeno opada, dok između četrdesete i pedesete godine života izgubimo oko 50% hijaluronske kiseline. Tako u zavisnosti od brzine opadanja hijalurona, koža postaje suva, dehidrirana, opuštena oko očiju i usana, smanjuje se njen volumen i javljaju bore.

Ipak, savremena estetska medicina koja se razvija na razumevanju našeg organizma, i u postupcima koristi prirodne sastojke koji se već nalaze u našem telu, može biti naš tajni i trajni saveznik u očuvanju mladalačkog izgleda. Upravo na taj način deluju i hijaluronski fileri.

Ovi fileri ubrizgavaju se ispod kože i po pravilu njihovo dejstvo traje od devet do osamnaest meseci, u zavisnosti od mesta aplikacije i vrste filera, s obzirom na to da se radi o prirodnom sastojku koji se u organizmu postepeno razgrađuje.

Dermalni fileri na naše lice deluju i čine ga lepšim na tri načina:

Revitalizuju. Uz starenje i gubitak hijaluronske kiseline, bore oko usana, očiju, bore od mrštenja, nazolabijalne i bore u uglovima usana postaju sve izraženije. Fileri smanjuju ili poravnavaju bore, te na taj način koži pružaju svežiji i blistaviji izgled.

Podižu. Starenje uzrokuje gubitak volumena mekog tkiva lica, koža gubi elastičnost zbog čega počinje da se opušta, a crte lice se povlače prema dole. Fileri vraćaju izgubljeni volumen na obrazima i bradi, blago ih podižući, vraćaju mladalačku liniju obraza, čine ih čvršćim i naglašenijim.

Definišu.  Kako starimo, naše usne gube volumen i postaju tanje, manje čvrstih kontura, a ivice su isprekidane tankim vertikalnim linijama. Mladolike crte lica naših obraza nestaju, a brada gubi svoj čvrsti oblik. Fileri suptilno preoblikuju i redefinišu usne i crte lica. Vraćaju prirodne konture brade, punoću i definiciju usana.

Osim na licu, fileri novije generacije se mogu koristiti i za područje vrata, dekoltea i ruku.

Takođe, zbog svog svojstva neokolageneze – podsticanja proizvodnje novog kolagena, hijaluronski fileri primenjuju se i kod popravki teksture kože na laktovima, kolenima i na unutrašnjoj strani nadlaktica.

Velika prednost u korišćenju hijaluronskih filera je to što njihova aplikacija traje svega par minuta, dok perioda oporavka gotovo da i nema. S druge  strane, svež i blistav izgled svakako će biti primećen, ali niko neće posumnjati na bilo kakvu intervenciju.  Upravo je to i najveća prednost hijaluronskih dermalnih filera – suptilni rezultati, uz prirodno bolji izgled.

Prednost za sve one koji žive u Nišu, kao i na jugoistoku Srbije jeste i to što su im svi najkvalitetniji hijaluronski fileri, kao i vrhunski stručnjaci estetske medicine, dostupni u jednoj od najmodernijih ustanova ove vrste kod nas, centru Longa Vita Aesthetica.

Javite nam se i povratite Vaše samopouzdanje! Uz česte promotivne akcije, posebno smo ponosni na to što su konsultacije sa našim iskusnim lekarima potpuno besplatne. Sačuvajte mladalački izgled i bez obzira na godine svakog jutra zadovoljno namignite sebi u ogledalu.