Kako se trajno rešiti maljavosti?

Priorda je ima(la) svoje razloge da čovek bude maljav. I sama reč (bar na našem jeziku) zvuči rogopadno, i ne insinuira na nešto što bi se nama dopalo. Evoluirali jesmo. Fizionomija, intelekt su dosegli znatno viši nivo od onoga kada je nama maljavost bila presudna za preživljavanje. Naročito zimi.
Već odavno se ljudska vrsta trudi da pojavu maljavosti svede na minimum. Zahvaljujući nauci i nekome ko „baš nije voleo dlake“ sada raspolažemo izuzetnim laserima koji nas dugootrajno rešavaju, sada već, ovog problema.

U poliklinici Aesthetica Longa Vita nudimo rešenja i neko je sigurno adekvatnije za vas od drugog.

Da li ste čuli DIODNI LASER i IPL epilaciju i zašto ćete nas zavoleti?!

Verujemo da ste već informisani o metodama ukljanjanja dlaka i verovatno zbunjeni pri odluci koja metoda je najbolja za vas?!
U vreme interneta, reklama,velikog talasa priliva informacija – često i odustanemo, jer se stvori zasićenje od informacija.
No, vratimo se na IPL i DIODNI LASER.

Koja je razlika?

Kada se koriste kao metode za uklanjanje dlaka, i laseri i intenzivna pulsirajuća svetlost (IPL-light) koriste svetlost za zagrevanje folikula dlake i sprečavanje ponovnog rasta. Iako zvuče slično, tehnologija koju koristi svaki ponaosob zaista nije, sa ključnom razlikom u izvoru svetlosti koji se koristi.

Da bi vam pomogli da identifikujete koji metod uklanjanja dlaka je pravi za vas, objasnićemo šta treba da znate o oba tretmana.

 

Laserski tretman utiče na dlaku u fazi aktivnog rasta (anagen stadijum). Laserski zrak se sastoji od precizno kontrolisanih impulsa energije koje apsorbuje melanin ili pigment u dlaci, dopirući do aktivnih folikula dlake koji se nalaze ispod kože. U suštini, energija zagreva dlaku – sve do dna korena – bezbedno je uništava bez oštećenja okolnog tkiva ili kože. Ovaj proces se takođe naziva fototermičkom destrukcijom.

 

Za razliku od laserskih tretmana koji emituju određenu talasnu dužinu, IPL funkcioniše tako što emituje rasute talasne dužine svetlosti. Različiti granični filteri se obično koriste za selektivno filtriranje nepotrebnih talasnih dužina kako bi se ciljale specifične strukture i hromofori. To može biti melanin u dlaci ili na koži u obliku pigmentiranih lezija, ili oksihemoglobin u krvnim sudovima koji izgledaju kao slomljeni kapilari. U težim slučajevima, ovo može biti rozacea. Ovo čini IPL nežnim i efikasnim tretmanom za one koji pate od rozacee i crvenila lica, kao i za uklanjanje dlaka.

 

 Kada se koristi posebno za uklanjanje dlaka, IPL obično zahteva šest do osam tretmana da bi se videlo potpuno uklanjanje dlaka na nekoj regiji. Ovo zavisi, međutim, od boje kože osobe, boje kose, kao i od debljine dlake.

Iako specijalisti za negu kože smatraju da, ako ljudi samo žele da uklone višak dlaka, onda je  laser najbolja opcija, svakako se svi slažu da je i IPL odlično rešenje, ako tretman sprovodi stručno lice. Važno je da razgovarate o vašim specifičnim zabrinutostima sa svojim estetskim praktičarem, dermatologom i da uzmete u obzir vaš tip kože kako bi vas mogli posavetovati o najboljem postupku.

 

 

 

Realnost je da otklanjanje maljavosti daje znatno jednostavnije funkcionisanje kroz život.
Ušteda vremena, bola, kao i psihološka satisfakcija jer znate da je vaša koža pošteđena traume prilikom depilacija.

Rezultat završenih ciklusa epilacije!

 

 

Ukoliko ste stigli do ove rečenice teksta, onda znate da imate rešenje za svoj problem. 

 

Naš tim dermatologa ima veliko iskustvo u pružanju najnovijih, najefikasnijih tretmana za širok spektar stanja kože, kako bi i dali procenu o najboljoj metodi otklanjanja dlaka sa regija koje vam predstavljaju problem.

IPL ili DIODNI LASER – rešenje je tu, a u februaru i veliki popust na oba tretmana! 

Prijavite se na naš newsletter i saznajte na vreme od kada i koliko?!

Kontakt: