Pametna vaga za zdraviji život

Kada smo svesni da imamo problem sa viškom kilograma, na svako pominjanje vage reagujemo sa nelagodom, gotovo da se pribojavamo da na nju stanemo.  Obična vaga neumoljivo nam nudi ono što je posledica i rezultat našeg najčešće nedovoljno posvećenog odnosa sopstvenom izgledu i zdravlju. Lakše bi bilo kada bi vaga u istom trenutka nudila rešenje za naše problem, ali umesto toga ona samo neumitno potvrđuje da problem imamo.

Ipak moderni trendovi i dostignuća u oblasti etsteske medicine donose nam vagu daleko sofisticiraniju od one koja meri samo telesnu težinu.

Zove se InBody vaga i za samo 15 sekundi pokazuje analizu sastava vašeg tela.

Sa ovom vagom više nema nedoumica da li su nam „teške kosti“ ili nam se „voda lepi“, koliko su teški mišići a koliko masno tkivo. Sada ove informacije, a i više od toga, dobijamo za par trenutaka.

Za sve u Nišu koji žele precizno i detaljno merenje i analizu tela koja, kao i prave smernice, preporuke i savete za postizanje optimalnih rezultata, prava adresa je Longa Vita Aesthetica centar u kojem se nalazi medicinska vaga najnovije generacije In Body 270.

Ova moderna medicinska vaga koristi dve različite frekvencije 20kHz i 100kHz i obrađuje 5 segmenata tela: desnu ruku, levu ruku, trup, desnu nogu i levu nogu. Tom prilikom koristi bezbedne, niske nivoe struje koji ne štete telu.

Merenje na In Body vagi, pored ukupne težine tela obuhvata niz parametara poput ukupne količine vode i masti u telu i preciznog odnosa količine masti i mišića. Među rezultatima je i segmentna analiza mišića u odnosu na delove tela.

Pored preciznog merenja, moderni softver daje i savete u vidu preporučenog dnevnog unosa kalorija, kao i predviđanje kalorijske potrošnje tokom vežbanja i praktikovanja dvadeset najčešćih sportova i aktivnosti.

Na ovoj vagi mogu se meriti deca i odrasli, a ukupni raspon u godinama je od 3 do 99. Najmanja težina je 10 kg a najveća 250 kg, dok je raspon visine od 95 cm do 220cm

Kako bi rezultati bili precizni i tačni, potrebno je:

  • Stajati uspravno oko 5 minuta pre samog merenja, jer merenje nakon ležanja ili dužeg sedenja može zbog preraspoređivanja vode u organizmu rezultirati blagim izmenama u rezultatima testa.
  • Ne treba jesti neposredno pre testiranja. Za slučaj da je osoba već jela, merenje treba odložiti barem za dva sata nakon obroka, jer težina unete hrane ulazi u težinu pacijenta i time može izazvati greške u merenju.
  • Treba obaviti sve fizioliške potrebe pre testiranja.
  • Ne treba vežbati ili izvoditi težak fizički posao pre testiranja.
  • Ukoliko je moguće, merenje treba obaviti u jutarnjim časovima, jer voda u telu gravitira prema donjem delu tela tokom dana, menjajući tako i rezultate testa.

Kome se ne preporučuje merenje na InBody vagi:

  • Osobama sa medicinskim implantima kao što su pejsmejker ili elektronski sistem za održavanje i/ili praćenje.
  • Deca i osobe sa ograničenom mobilnošću moraju biti pod nadzorom ili nečijom asistencijom prilikom testiranja,odnosno merenja na InBody-ju.
  • Osobe sa bilo kojom vrstom zarazne bolesti ili bilo kakvom povredom dlana na ruci ili tabana na nozi ne bi trebale dolaziti u direktni kontakt sa vagom zbog nepreciznog merenja.

Tradicionalni načini vežbanja mogu dati rezultate, ali moderno doba zahteva i nudi modernu dijagnostiku kako bi šanse za neuspeh sveli na minimum, i kako bi naš trud i napor dali najbolji rezultat.

Ne rasipajte energiju, ne rizikujte da se razočarate, osigurajte uspeh!

Zakažite besplatne konsultacije na 069 11 22 359, ili na office@aesthetica.rs