Pravo je vreme da uklonite fleke sa vaše kože

Malo je verovatno da ćemo se, bez obzira na sva upozorenja dermatologa, ikada u potpunosti odreći sunčanja. Sa druge strane, umereno izlaganje suncu omogućava organizmu da proizvodi vitamin D, koji je neophodan za naše zdravlje.

Ipak, za osobe između 30 i 50 godina starosti, kao i one sa svetlijim tenom i osetljivijom kožom, period željenog ili neželjenog izlaganja suncu u toku godine, znači i stvaranje fleka.

Sunčane fleke (Solarni lentigo) su benigne, braonkaste lezije najčešće manje od 5 milimetara koje se uvećavaju i umnožvaju tokom vremena. Javljaju se u predelima kože koji su izloženi suncu, kao što su lice, ruke i leđa.

Staračke fleke (ili Age spots) srodne su solarnom lentigu i predstavljaju braonkaste mrlje koje se tokom godina javljaju na koži, takođe na mestima izloženim suncu. I ove su promene benigne a pojavljuju se uglavnom posle 50. godine života.

Iako ni jedan ni drugi tip fleka ne ugrožava naše zdravlje, razumljivo je da ne volimo kada ih vidimo na koži, da nam je neprijatno kada ih vide drugi, a neretko zbog fleka menjamo način oblačenja i izostavljamo iz upotrebe neke od komada odeće koje smo voleli da nosimo.

Razloga za neprijatnost ove vrste više nema, a fleke od sunca, kao i staračke fleke mogu se uspešno ukloniti. Rešenje je hemijski piling koji je dostupan u Centru za estetsku medicinu Longa Vita Aesthetica.

Upravo je ovo doba godine, sredina jeseni, kada sunce dovoljno oslabi – pravo vreme za početak uklanjanja fleka.

Hemijski piling je medicinsko-estetska procedura koja uz pomoć specijalnih kiselina izaziva kontrolisano uklanjanje (ljuštenje) slojeva kože i podstiče njeno obnavljanje.

Hemijski piling koristi se na licu, vratu, dekolteu, rukama i nogama.

Postupak nije bolan, a subjektivni osećaj ide od blagog do srednje jakog peckanja.

Nuspojave obuhvataju crvenilo, perutanje i blagi otok, ali njihov intezitet zavisi od tipa kože i dubine pilinga.

Balansiranom primenom pilinga i nastavkom tretmana preparatima, koju vam pouzdano može propisati jedino iskusan lekar estetske medicine, sem smanjenja ili potpunog gubljenja fleka – koža postaje glatka, ujednačeno kolorisana, osvežena, smanjuju se pore i reguliše lojni balans.

I preparati za nastavak terapije koje možete nanositi sami, u vašem domu, dostupni su u Longa Vita Aesthetica centru.

Nalazimo se u mirnom delu grada, daleko od gradske gužve, gde vas čekamo u moderno opremljenom prostoru, napravljenom za Vaš ugodan osećaj i vaših „pet minuta“ koje ćete posvetiti sebi.

Zakažite besplatne konsultacije na 069 11 22 359, ili na office@aesthetica.rs