PRP „Vampirski tretman“ – Mladost vam je u krvi

Sve je popularniji i o njemu se sve više priča. Ipak, njegov neobavezni naziv nas intrigira, ali pomalo i plaši. PRP „Vampiriski tretman“ – ne zvuči prijatno, ali privlači pažnju. Ponešto ste o njemu već čuli, pročitali, a još kada se doda lepo zaokruženi sufiks poput ovoga da mladost zapravo nosimo u našoj krvi, onda je (verujemo) vaše interesovanje do kraja kupljeno.

Iz medija ste možda čuli i kako je ovo jedan od omiljenih tretmana poznatih, i da ga pored ljudi iz šou biznisa koriste i brojni sportisti za saniranje povreda. Uz sve to provlači se rečenica kako je upravo „Vampirski tretman“ najpririodni način za podmlađivanje.

Koje je u stvari to čudotvorno sredstvo za regeneraciju koje se u ovom tretmanu koristi? Pravo mesto za odgovor na ovo pitanje svakako je Centar za estetsku medicinu Longa Vita Aesthetica , gde se tretman uspešno sprovodi a zadovoljnih korisnika je iz dana u dan sve više.

Odgovor na postavljeno pitanje leži u samom nazivu tretmana i skraćenici PRP – (eng. Platelet Rich Plazma – Plazma bogata trombocitima). I premda zaista deluje čudotvornim, ovo nije nikakvo laboratorijski dobijeno ili veštački proizvedeno jedinjenje, naprotiv – vaša krvna plazma koristi se za prirodnu regeneraciju vašeg lica i tela.

Tretman koji se već trideset godina uspešno sprovodi u ortopediji i kardiologiji, u poslednjoj deceniji našao je svoje mesto i u estetskoj medicini. Primena na koži lica, vrata, dekoltea, šaka, pa i na kosi, moguća je zahvaljujući faktorima rasta koji se nalaze u trombocitima. Ovi faktori pospešuju rast ćelija i stvaranje novog tkiva, na sličan način kao što to čine prilikom povreda i posekotina na koži ili prilikom oštećenja hrskavice.

Za sam postupak se uzima manja količina krvi, puput one koja je dovoljna za laboratorijske analize, iz koje se u specijalnom uređaju za centrifugu plazma bogata trombocitima i faktorima rasta odvaja od leukocita i eritrocita. Upravo ovaj koncentrat vlastitih trombocita u manjoj količini plazme jeste ono što izaziva pomenute hemijske reakcije za regeneraciju tkiva.

Čisti benefit toga što se u organizam vraća njegov sopstveni proizvod jeste to da je isključena mogućnost bilo kakvih alergijskih ili drugih neželjenih reakcija. Tretman traje oko sat vremena, a pun rezultat dobija se nakon mesec dana. Brzo ćete ipak primetiti kako vam koža svakim danom postaje lepša i sve jedrija.

Više o detaljima tretmana možete naći u posebnom odeljku o PRP-ju na sajtu centra Longa Vita Aesthetica, koji je i pravo mesto za razgovor i besplatne konsultacije sa iskusnim lekarima estetske medicine.

Fraza da neko postaje mlađi sa godinama više zvuči lepo nego što je realna, a godine nam donose i neke lepe stvari, poput mudrosti i iskustva. Ipak, čini se da se sa pojavom PRP tretmana i njegovim korišćenjem u estetske svrhe, pojavila metoda bliska svačijoj želji da na prirodan način zadrži mladalački izgled.

Poduža je lista poznatih koji su se već podvrgli ovom tretmanu i to javno podelili. Od svetski poznatih ličnosti to su: Anđelina Džoli, Kim Kardašijan, Rafael Nadal, Kobi Brajant. Od domaćih: Jelena Tomašević, Lepa Brena, Suzana Mančić, Milan Gromilić.

Ipak, ovaj tretman samim tim što ne spada u skuplje, niti ga je potrebno prečesto raditi, nije dostupan samo bogatima i slavnima. Rame uz rame sa večno mladim duhom, savremena estetska medicina i njena neinvazivna sredstva mogu biti onaj diskretni saveznik u borbi protiv starenja. Jer naš odraz u ogledalu onaj je koji nas pozdravi svakog jutra, a od umornog izgleda više volimo kada nam sveže, i mladalački namigne.