Tretman protiv gravitacije: Lifting osam tačaka

Ne, nećemo se baviti fizikom i menjati Njutnove zakone. Ipak baš poput onoga kako su zakoni ser Isaka Njutna revolucionarno delovali pre više od tri veka i pomerili tok savremene nauke, tako je tok savremene estetske medicine promenio tretman nazvan Lifting osam tačaka. (Eight Point Lifting)

Osmislio ga je brazilski stručnjak za estetsku medicinu Mauricio de Majo a predstavlja poseban način injektovanja dermalnih filera u osam ključnih tačaka, čime se uz minimalan utrošak materijala postižu odlični rezultati.

Ovom se metodom postiže lifting efekat na celo lice, i dobija manje umoran i prirodno podmlađen izgled.

Tačke koje se tretiraju idu od spoljašnje ivice oka, preko jagodične kosti, na mestima nazolabijalnih bora, na uglovima usana, i duž ivica donje vilice.

„Upravo ove tačke daju oslonac našim mišićima, potkožnom tkivu i koži i suprotstavljaju se gravitaciji. Na njih delujemo kombinacijom različitih vrsta filera koji su nešto gušći i napravljeni su posebno za nadoknadu volumena u središnjim delovima lica i u obrazima, ali se koriste i u predelu slepoočnica, brade i duž vilice. Rezultat koji dobijamo je svež izgled, smanjenje bora, podignute jagodice i uglovi usana“, kaže dr Jelena Paunković iz Longa Vita Aesthetica centra.

Kome se preporučuje Lifting osam tačaka?

Svima koji smatraju da im se lice opustilo i izgubilo volumen na kritičnim tačkama. Već nakon dvadeset pete godine života mnoge žene počinju da zapažaju suptilne znake starenja na svom licu – naglašenije bore od ivice nosa do ivice usana, umorniji izgled oko očiju i manje jedru kožu. Lifting osam tačaka jedno je od najefikasnijih rešenja za prve znake starenja, kao i za efektnu i prirodnu revitalizaciju u kasnijem dobu.

Kako se izvodi tretman i koliko dugo traje?

Na lice se najpre stavlja anestetska krema kako bi tretman bio bezbolan, a postoji i kombinacija filera sa anestetikom. Mesta na kojima se aplikuju fileri su duž jagodica, duž nazolabijalnih bora, linije vilice i u blizini ušnih školjki. Ipak, važno je napomenuti i da je tretman individualan i menja se shodno potrebama lica. Trajanje tretmana je do 60 minuta.

Koliko tretmana je neophodno?

Puni efekti očekuju se već nakon jednog tretmana. Kada se nakon nekoliko dana prikaže pun učinak, moguće su dopune na pojedinim mestima aplikacije ukoliko je to potrebno.

Da li je nakon tretmana potrebna posebna nega?

Moguće je da se nakon tretmana pojave otok i crvenilo, kao i manji hematomi na mestu uboda. Međutim,  uz hladne obloge i savetovanu negu ovi neželjeni efekti vrlo brzo prolaze.

Kako se održavaju postignuti rezultati?

Kako vreme protiče, efekti su sve vidljiviji! Prolaskom vremena i kvalitet kože postaje sve bolji, što značajno doprinosi efektu podmlađivanja. Postignuti rezultati održavaju se uobičajenom negom kože, a ukoliko je potrebno, može se nastaviti sa drugim terapijama, botoksom – koji briše bore, laserskim tretmanima koji vraćaju blistavost tenu, te PRP tretmanom, idealnim za ishranu kože.

Ovaj efikasni i revolucionarni tretman dostupan je i u Nišu, u Longa Vita Aesthetica centru.

Zakažite besplatne konsultacije na 069 11 22 359, ili na office@aesthetica.rs

Neka Vaša mladost traje onoliko koliko vi odlučite.