Vaš problem je atopijski dermatitis?

Zapaljensko oboljenje kože, koje karakterišu izuzetno suva koža, crveni pečati, često pokriveni sitnim mehurićima, koji izazivaju jak svrab. To je hronično, nezarazno oboljenje kože, koje počinje u ranom detinjstvu. Ekstremno suva koža postaje propustljivija i gubi svoju zaštitnu moć, od spoljašnjih uticaja i alergena. Ali ne postaje svaka suva koža atopična koža. Studije su pokazale da se atopija razvija na genetski pogodnom terenu, pa raste verovatnoća da dete nasledi te osobine kože, ako je jedan od roditelja imao slične probleme u detinjstvu. Osobe koje boluju od atopisjkog dermatitisa mogu ispoljiti simptome i od strane respiratornog trakta (astma), nosa (rinitis), očiju (alergisjki konjuktivitis). Atopična koža narušava kvalitet života dece i njihovih roditelja, pa je to pravi razlog za posetu dermatologu, kako bi se odredio adekvatan terpijski pristup.

Pregled specijaliste

Kao i kod svakog organa i na koži se dešavaju različite promene koje je neophodno pratiti i s vremena na vreme pregledati. Te promene nekad mogu biti sasvim bezazlene i normalne, no ponekad nam naše telo upravo kroz kožu govori da nešto nije u redu sa nekim drugim organom. 

Neurodermatitis

Neurodermatitis ili atopijski dermatitis je hronična upalna bolest koja se najčešće javlja kod osoba sklonih alergijama. Važnu ulogu u nastanku bolesti ima naslednost, jer od neurodermatitisa najčešće oboljevaju osobe u čijoj porodici već ima obolelih od neke alergijske bolesti.

Ne gubite vreme, budite samouvereni i zadovoljni svojim izgledom od glave do pete!

Zakažite termin za besplatne konsultacije danas!

ili nas pozovite

Pon – Pet, 0900 – 2000