Vaš problem su bore na obrazima?

Bore na obrazima nastaju kao posledica starenja kože lica i gubljenja kolagena i elastina kao i masnog tkiva. Opuštanjem kože, dolazi do preklapanja, ali i mimičnih bora u zavisnosti od fizionomije lica i genetike. Ako su bore prema nosu tj. od spoljnih uglova nozdrva do usana onda su to nazolabijalne bore i lako se mogu rešiti proverenim antiage metodama. Ako se bore nalaze baš u regiji sredine obraza onda se gleda uzrok nastanka i nekada radi na strukturi lica, a nekad direktno na ublažavanje bora. Svakako uz savet lekara i proverene metode. Nalazimo najbolje rešenje da ružne bore postanu prošlost.

Faktori koji utiču na nastanak bora na obrazima

Lice je često jedno od područja gde se prvi put primećuju znaci starenja. Kako starimo, kolagen koji se prirodno nalazi u koži počinje da nestaje. Gubitak kolagena i elastina zajedno sa faktorima okoline kao što su slobodni radikali i izlaganje suncu, uzrokuje gubitak elastičnosti kože i rezultira pojavom finih linija i bora.

Genetika, ishrana i faktori načina života kao što su konzumiranje alkohola, stres i pušenje takođe mogu uticati na brzinu kojom se ovaj proces odvija. Srećom, danas je moguće ukloniti bore na obrazima na minimalno invazivan način i sa trajnim rezultatima.

Napredak u estetskoj medicini i razne inovativne metode i tretmani pomažu da se uspori starenje, bore budu manje vidljive. Uglavnom je reč o bezbolnim i nehirurškim tretmanima koji se mogu primeniti pojedinačno ili u kombinaciji. Svaka anti age tehnika može dati odlične rezultate bez bolova.

Koji tretmani za bore na obrazima koje primenjujemo su najbolji za vas?

Fileri sa hijaluronom

Fileri hijaluronske kiseline su jedan od najpopularnijih tretmana protiv starenja širom sveta. Dermalni fileri mogu dodati volumen i definiciju licu i posebno su efikasni u stvaranju istaknutijih obraza i smanjenju pojave linija i bora.

U “Longa Vita Aestetica” estetskom centru stručnjaci veoma pažljivo rade sa ubrzigavanjem dermalnih filera. Fileri su napravljeni od hijaluronske kiseline, prirodne supstance koja se nalazi u telu. Zbog toga su bezbedni proizvod za upotrebu kod pacijenata. Pored toga što održava kožu hidratizovanom, kada se ubrizgava hijaluronska kiselina je takođe u stanju da podeblja i volumen kože, smanjujući pojavu finih bora. Tretman hijaluronskom kiselinom traje oko 30 minuta. Iako su rezultati trenutni, najbolje se mogu proceniti nedelju dana nakon tretmana, kada nestane otok izazvan finim iglama koje se koriste.

Nehirurški lifting lica

Lifting lica je za mnoge klijente tretman izbora, jer je reč o neinvazivnoj, potpuno bezbolnoj metodi, koja pritom daje maksimalne rezultate. Za sve koji se boje hirurških intervencija, ovo je zapravo odlično rešenje, zbog svoje efikasnosti. Umesto bora na obrazima nehirurški lifting će vratiti konture lica, podmladiti kožu i dodati joj volumen.

Mezoterapija

Bezbolnom i neinvazivnom tehnkom apliciranja različitih mezokoktela u središnji sloj kože, postižu se neverovatni rezultati kod tretiranja bora na obrazima. Mezokokteli su pažljivo odabrane formule minerala, vitamina, lipolitika, aminokiselina, venotonika i raznih preparata biljnog porekla, kao i hijalurona. Ovim se tretmanom koža regeneriše, podiže se njen tonus, ishranjuje se i ono najvažnije u ovom slučaju – bore se popunjavaju. Efekti su i više nego očigledni u sjajnoj i osveženoj koži, elasičnom i mladalačkom izgledu lica.

Ukoliko se tretmani redovno sprovode, koža će se pročistiti i doći će do pojačane produkcije hijalurona i kolagena. Time se besprekoran mladalački ten duže održava.

Mikrodermoabrazija

Kao jedna od regenerativnih antiage metoda, mikrodermoabrazija je primenljiva za razne probleme sa kožom, od tretiranja akni, preko hiperpigmentacije i keratoze do bora na obrazima i svim drugim delovima lica. Bez obzira na godine pacijenata i stepen problema, naši eksperti će sa posebnom pažnjom pristupiti i sprovesti tretman. Uobičajeno je da mikrodermoabraziju prati i ultrazvučni tretman koji kožu umiruje.

Skin needler

Jedan od efikasnih načina za tretiranje i ublažavanje vidljivih problema kože, pa i bora na obrazima jeste Reviderm Skin needler tretman mikroiglicama. U pitanju je minimalno invazivna, inovativna tehnnologija mikro-needlinga, gde se ultra tankim iglicama prodire kroz površinu kože i stimuliše njeno obnavljanje i regeneracija. Prilikom uboda, trajnih oštećenja kože nema. Svaki deo kože se tretira u tri smera, aplikuju se adekvatne ampule ili odabrane formule, da bi se u završnoj fazi nanosio poseban antibakterijski Calming Silver sprej, koji umiruje tretiranu kožu.

Ukoliko su bore na obrazima vaš problem, pozovite najmoderniji centar estetske medicine na jugu Srbije i zajedno ćemo pronaći najbrži i najefikasniji način da ga rešimo. Sa profesionalnim i individualnim pristupom svakom pacijentu, procenjujemo koje antiage metode i tehnike bi bile najdelotvornije i predlažemo strategiju koja dovodi do željenog ishoda, a to je lepo i negovano lice.

Nehirurški lifting lica

Ukoliko ne želite da idete na hirurške tretmane, ili se plašite same intervencije, bola i oporavka, Longa Vita Aesthetica Vam nudi nekoliko antiage metoda kojima možete vratiti konture lica, dodati volumen, podmladiti kožu i dobiti efekat koji ste želeli.

Mezoterapija

U zavisnosti od starosne dobi, stanja i potreba kože, primenjuju se različiti mezo kokteli koji dubinski hrane kožu, daju joj elastičnost, umanjuju bore i daju svežinu i mlad izgled licu i telu.

Hijaluron fileri

Još jedan hit u svetu kada govorimo o antiage tretmanima su biorazgradivi hijaluron fileri. Sadrže hijaluronsku kiselinu koja je sastavni deo naše kože i efikasno popunjavaju bore, podmladjuju nas, ulepšavaju i koriguju nepravilnosti na licu.

Mezoniti

Mezoniti su inovativna tehnika zatezanja, podmladjivanja i podizanja kože i potkožnog tkiva. Kako samo ime kaže, to su specijalne tanke i fleksibilne hirurške niti koje se aplikuju ispod kože i postižu odlične rezultate na polju antiage medicine.

Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija je tretman koji odgovara svim životnim uzrastima, primenjuje se za regeneraciju kože, ali i kod problema akni, ožiljaka od akni, bora, hiperpigmentacije i keratoze. Ovaj tretman odgovara svim životnim uzrastima i primenjuje se za regeneraciju kože, ali i kod problema akni, ožiljaka od akni, bora, hiperpigmentacije i keratoze.

Skin needler

Reviderm Skin needler tretman mikroiglicama je inovativna, minimalno invazivna metoda koja se koristi za tretiranje i ublažavanje vidljivih problematika kože. Ova najsavremenija tehnologija mikro-needlinga bazira se na ultra tankim iglicama koje prodiru kroz površinu kože bez trajnih oštećenja i na taj način je stimulišu na samoregeneraciju i obnavljanje.

Ne gubite vreme, budite samouvereni i zadovoljni svojim izgledom od glave do pete!

Zakažite termin za besplatne konsultacije danas!

ili nas pozovite

Pon – Pet, 0900 – 2000