Mezoniti

Inovativna metoda podmladjivanja lica

Mezoniti su inovativna tehnika zatezanja, podmladjivanja i podizanja kože i potkožnog tkiva. Kako samo ime kaže, to su specijalne tanke i fleksibilne hirurške niti koje se aplikuju ispod kože i postižu odlične rezultate na polju antiage medicine. 

Ove biorazgradive niti se dugi niz godina koriste u hirurgiji pri operacijama srca i krvnih sudova kao i svih drugih hirurških intervencija koje zahtevaju unutrašnje konce. Metoda se pokazala izuzetno uspešnom i efikasnom i zbog toga je ovo jedan od omiljenih nehirurških tretmana liftinga lica.

Lifting lica bez operacije

Tretman mezonitima je potpuni hit u oblasti liftinga lica. On podiže, zateže i podmladjuje kožu vidljivo i efikasno bez narušavanja mimike lica, hirurških rezova i komplikacija. Metoda je prirodna jer se podstiče proizvodnja vlastitog kolagena koji vremenom gubimo iz kože.

Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana a konačan rezultat dobijamo nakon 2-3 meseca u zavisnosti od brzine proizvodnje kolagena.

Podizanje jagodica i obraza - pre i posle

podmlađivanje lica - pre i posle

3D niti su specijalno nazubljene u svim smerovima, samim tim nakon ubacivanja ispod kože, one se zakače za tkivo i efikasno zatežu kožu. Ubacivanjem više niti stvara se mreža oko koje naš organizam stvara novi kolagen.

Nakon nekog vremena nit se apsorbuje tj.razgradjuje ali ostaje prirodno stvorena kolagenska mreža u Vašoj koži. Tako dobijamo zategnutu i jedru kožu lica i tela i efekat liftinga bez operacije.

Kako izgleda tretman

Nakon konsultacije i dogovora sa lekarom, željena regija se dezinfikuje i nanosi se lokalni anestetik u vidu kreme ili gela. Tretman uglavnom nije bolan ali ako se radi veća regija ili je koža klijenta izrazito osetljiva, može se dati lokalna anestezija. Nakon 15 minuta, pomoću vrlo tankih iglica debljine 0,30-0,40 mm ispod kože se ubacuju mezoniti.

Niti su od materijala-polydioxanon, koriste se u kardio hirurgiji dugi niz godina i potpuno su bezbedne. Broj ubačenih mezoniti zavisi od stanja kože i željenog efekta. Ako njima popunjavamo odredjene bore, broj niti će biti manji, dok kod lifting efekta, oblikovanja lica i podizanja tonusa kože, možemo napraviti mrežu i do 100 niti.

Mreža stimuliše stvaranje prirodnog kolagena i elastina oko nje i nakon apsorpcije niti (6-9 meseci) kolagen ostaje i prirodno vraća tonus kože, podiže je i zateže dajući mlad i jedar izgled. Sam tretman ne traje dugo, od 30 minuta do 1h u zavisnosti od veličine tretirane regije. Nakon tretmana klijentu se stavlja umirujuća maska i on se može vratiti svojim aktivnostima. Rezultati su vidljivi odmah ali dostižu svoj pun efekat 2-3 meseca nakon tretmana u zavisnosti od brzine stvaranja kolagena u Vašoj koži.

Nakon tretmana može se javiti osećaj zatezanja, peckanja, blagog otoka, redje podliva ili modrica. To zavisi od kože klijenta i uglavnom se simptomi povlače u roku od par dana. Kao i nakon svake antiage metode, posle tretmana preporučuje se izbegavanje sunca i solarijuma, grubi pilinzi i težak make-up, tretmani i masaže lica, intenzivno bavljenje sportskim aktivnostima, saune i tople kupke kao i invanzivne stomatološke intervencije.

Metoda se sa velikim uspehom koristi za zatezanje i podmladjivanje kože, čime ujedno ublažavamo bore lica, naročito bore srednjeg i donjeg dela lica, vrata, podbratka i dekoltea. Dok na telu možemo raditi ruke (nadlaktice), stomak, unutrašnje strane butina i kolena.

Kada početi sa tretmanom?

Za tretman mezonitima treba se odlučiti kada želite da postignete efekat liftinga, da zategnete odredjene delove kože i/ili učvrstite delove koji su izgubili tonus, svež i mlad izgled. Starosna granica ne postoji jer je opadanje tonusa i javljanje bora individualno od osobe do osobe.

Koliko je tretmana potrebno?

Najčešće je dovoljan jedan tretman da bi se postigli željeni efekti ali to naravno zavisi od Vaših želja i potreba Vaše kože. Tretman mezonitima se može kombinovati i sa drugim antiage metodama i tako produžiti njihov efekat. Zakažite besplatnu konsultaciju sa našim lekarom koji će odrediti šta je najbolje baš za Vas i Vašu kožu!

Mere opreza: Tretman mezonitima ne bi smele da primenjuju osobe koje imaju autoimune bolesti, različite upalne procese na regijamo gde se treba izvršiti korekcija, poremećaj koagulacije krvi, klijenti sa onkološkim oboljenjima kao i trudnice i doilje.